Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ddadd

Marketing


.
Lokva, antropologija, požar, musaka i pile :-)
.

Pogađate, dobio sam zadatak strpati ovo u nekakvu priču. Pa sam tipu koji mi je ovo uvalio s guštom dao omanju ulogu u priči :)

Priču ću nazvati Musaka Blues :D

Pa, evo vam je:


MUSAKA BLUES

Brzi auto gutao je kilometre ispred Martina kao da su nakačeni na sekundaru. Proletio je Omiš i ušao u mjesto gdje je živio barba Ribac. Ispred Martinove moćne i brze pile, osvijetljena farovima, osvanula je bijela tabla. "Lokva Rogoznica" pisalo je na tabli i Martinu je zadrhtalo srce. Ne toliko zbog ofucanog i starog barbe Ribca, koliko zbog njegove prelijepe kćeri Miladojke, divnog crnookog bića kojeg nije vidio predugih pet godina, još otkad su završili faks i krenuli svatko svojim putem.

Nakratko je napravio ciničnu facu. Antropologija im baš i nije ponudila ostvarenje svih njihovih snova i morali su prihvatiti bilo što što im se ponudilo. Tako je on prihvatio posao portira u insitutu "Hrvoje Požar" a ona se vratila u Lokvu Rogoznicu i postala kuharica u očevoj konobi. Navodno je izvrsno kuhala a iznenadio se kad mu je pri jednom od njihovih maratonskih telefonskih razgovora rekla da je u tradicionalni dalmatinski jelovnik uvela jela koja ju je on naučio pripremati.
"Najbolje mi ide ona tvoja grčka musaka, po tome nam je konoba postala nadaleko poznata!" - pohvalila se.

Parkirao je nasuprot konobe, na stranu bližu moru. Spustio se prvo do mora i umočio prst u vodu. Onda se okrenuo prema konobi i duboko udahnuo morski zrak, sav odlučan i spreman da se opet susretne sa onom koju je u životu jedino volio, ali s kojom nije mogao ostati jer su bili presiromašni! Bio je siguran da ga ona još uvijek voli i čeka iako je prošlo punih pet godina. Sad kad je napokon bogat došao je po nju i nikakav ga gramzivi i posesivni barba Ribac u tome više neće spriječiti! Kad je zakoračio prema konobi odjednom mu se učinilo kao da su mu noge dobile svoju vlastitu volju i nezadrživo su ga, poput sudbine, unesle u konobu. Čim je ušao osjetio je divni, toliko poznat, i njemu krajnje afrodizijački miris musake, miris kojim ga je njegova divna Miladojka zavodila još dok su kao studenti djelili onaj jadni sobičak. A tada ju je sav ustreptao i nekako ne vjerujuć vlastitim očima ugledao kroz otvorena vrata od kuhinje. Divna, crnokosa i vitka kao uvijek, stajala je za velikim štednjakom leđima mu okrenuta i radila završne radove na musaki. Nije izdržao te joj se hitro prišuljao iza leđa i rukama joj pokrio oči. Djevojka za štednjakom je iznenađeno ciknula, a onda se okrenula prema Martinu veselo se smijući. A Martin je sav iznenađen ustuknuo korak nazad!

Naime, djevojka za štednjakom nije bila Miladojka.



Uf, baš gadno, a?
;-D

Vaš Ddadd :)



Post je objavljen 17.04.2007. u 03:03 sati.