Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Lipo mi je, lipo mi je...

Baš danas vraćajući se s jutarnje svete mise iz prekrasne kapele kod Službenica Milosrđa, tzv. Ancella, dok me grijalo toplo proljetno sunce, i pirkao lagani povjetarac, duša mi je sama, potpuno se uklopivši u ovaj splitski ambijent, lagano zapjevušila gornje stihove...

Anćele

Toliko za sada o ovoj krasnoj splitskoj atmosferi, koja lagano kulminira prema blagdanu sv. Duje, 7. svibnja, za kojeg se već pojavljuju najave posvuda po gradu, a i moj Zdenac za tu prigodu priprema razna iznenađenja, no o tome više drugi puta, a vi za sad samo molite da planirane akcije uspiju, na opće duhovno zadovoljstvo!
Glavni zadatak ovdje mi je učenje francuskog, kuham već na veliko - čak smišljam i nove recepte, npr. tzv. "Pileća juha ala Drina od Dijaninog zeca, s mrkvama", kompote od krušaka, i razne druge specijalitete (čak ih degustatori još i hvale), danas je bio pun stan mladih u našoj radionici - izrađujući krunice, ogrlice, čestitke i druge sitnice, od kojih će prihod ići za misije, sviramo gitare - i po notama i po akordima, posjećujemo djecu, stare i bolesne, i pri svemu baš nekako uživamo! A tu su i splitski susreti s p. Lukom, koji će isto možda ovdje dočekati sv. Duju, sv. mise kod njega, pa kod Gospe od zdravlja, pa...Susreti i kontakti sa splitskim crkvenim krugovima, prve razmjene brojeva i adresa, a Splićani su inače jako druželjubivi: stalno na ulici, na autobusu, poslije mise, na klupicama...zapodijevaju se neke ćakule, i čitav grad odiše nekom simpatičnom i gostoljubivom atmosferom.


Post je objavljen 16.04.2007. u 22:41 sati.