Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zelenazona4

Marketing

Biografija i privatni život Trea Coola

-puno ime: Frank Edwin Wright III
-podrijetlo: rođen u Frankfurtu ,Njemačka ; djetinjstvo proveo u Willitsu, California
-vrsta glazbe: alternativni rock, pop punk ,punk rock
-boja očiju: plava
-prirodna boja kose: smeđa
-bračni status: 1995. u 3. mjesecu se oženio svojom dugogodišnjom curom Liseom Lyons. Rastali su se nakon nekog vremena. U 5. mjesecu 2000. se oženio Claudijom. 2003. su prekinuli.
-djeca: Ramona, rođena u 1. mjesecu 1995.(od prve žene Lisee)
Frankito("mali Frank"), rođen 2001.(od druge žene Claudie)
-obitelj: Tre je odrastao sa svojim ocem i dvoje braće. Sada živi u Oaklandu, California
-instrumenti: bubnjevi, harmonika, gitara
-drugi bendovi: The Lookouts, Sreeching Weasels i Samiam

BIOGRAFIJA

Rođen je 9.12.1972. u Frankfurtu, u Njemačkoj gdje je njegov otac slu¸benovao kao vojnik. Poslije se s obitelji ponovno preselio u Ameriku, i to u udaljene planine Mendocino u Kaliforniji. Njegov prvi susjed je bio vlasnik izdavačke kuće (Lookout! Records), Lawrence Livemore koji je imao nos za talente. Upravo Livemore je otkrio ovoga dvanaestogodišnjaka i dao mu umjetničko ime Tré Cool, što u prijevodu znači 'vrlo cool' . 1988. godine je Tré svirao na jednom srednjoškolskom koncertu sa svojim bendom, The Lookouts. Nakon njih su svirali Sweet Children- današnji Green Day. Slučajno ili ne, menadžer grupe Sweet Children bio je Tréov producent. Kada je početkom 90-ih prvi bubnjar grupe Green Day ,John Kiffmeyer(Al Sobrante) napustio bend, izbor je automatski pao na Tréa. Tré je odlučio napustiti školu kada je bio na predzadnjoj godini. Kada se trebao više usredotočiti na turneju, napustio je školu.
Tréov tata im je poslužio kao vozač za čak tri njihove turneje. Frank Wright II, Tréov tata kaže :" I watched them go from a bunch of kids to a group of musicians with work ethic. On their first tour or two, it was more of a party than anything else. I still scratch my head and say, 'How in the hell did they make it?' They used to practice in my living room here -- a lot of the songs they did on Dookie. You hear it coming together, and you don't expect people are going to go out and buy it. But when it does, you just say, 'Wow, that's so cool.'" (Rolling Stone, January 26, 1995)

PRIVATNI ŽIVOT

Tré je postao otac kćeri, Ramone u siječnju 1995. i oženio se Liseom Lyons(Ramoninom mamom) dva mjeseca kasnije. Kasnije su se rastali, ali ostali dobri prijatelji. Tré se ponovno oženio 2000. za Claudiju, koja je uskoro (2001.) rodila sina Frankita, što znači ''mali Frank''. Rastali su se 2003. i nakon toga živjeli zajedno neko vrijeme u Oaklandu,California.

Post je objavljen 16.04.2007. u 19:44 sati.