Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

RECENZIJA: NE-YO


Drugi po redu studijski album r&b hitmejkera bit će objavljen 1.svibnja. Because Of You naziv je albuma (i prvog singla), a donosi 12 novih pjesama.
Već pri prvom preslušavanju albuma bilo mi je jasno da ću jako teško ocijeniti album. Na albumu zapravo nema osrednje pjesme. Ili su loše ili su odlične. A kako diskografija i komercijalni uspjeh funkcioniraju na promociji i dobrom odabiru singlova, lako je moguće da se ovaj album proda u milijunskim nakladama, ali i da bude potpuni promašaj u komercijalnom smislu.
Sve pjesme na albumu napisao je sam Ne-Yo, a uglavnom potpisuje i produkciju. Zbog istih činjenica, ali i onih da je napisao hitove Let Me Love You (Mario), Irreplaceable (Beyonce) i mnoge druge, neosporivo je da se radi o ogromnom talentu. Onom koji uspješno spaja ono tekstualno i ono glazbeno, očito posebno nadaren za stvaranje melodija.
Na albumu ima nekoliko potpunih promašaja (Crazy, Addicted, Sex With My Ex, Say It), ali i nekoliko trenutaka koji su jako dobri. Make It Work, Go On Girl, Angel i Because Of You samo su neki od odličnih trenutaka na albumu. Ali biser albuma zasigurno je duet s Jennifer Hudson, pjesma koja već nakon prvog slušanja ostavlja dojam instant klasika, odličnom interpretacijom, tekstom i produkcijom. Pjesmu možete downloadati u nekom od prethodnih postova.
I mali osvrt na produkciju albuma općenito. Teško je ne primjetiti da su pjesme slično producirane i da na trenutke ostave dojam jeftine i loše produkcije.
OCJENA: 3

Post je objavljen 16.04.2007. u 15:46 sati.