Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/okruglalopta

Marketing

16.4.2007.

Havant & Waterlooville – Yeading 1 (1.50 @Bet365) 7/10

Havant je trenutno na 6. mjestu tablice Juzne konferencije. Nisu u najboljoj formi, u zadnja dva tjedna imaju samo jednu pobjedu (doma protiv 12. Suttona), dva remija (u gostima kod 9. Lewesa i doma protiv 16. Eastleighja kad su primili gol nakon sto su ostali bez jednog igraca zbog crvenog kartona. Btw, doticni Wilkinson, inace jedan od najvaznijih igraca Havanta, je suspendiran tek od 24.4., tako da ce danas igrati) i jedan poraz (prekjucer, u gostima kod 11. Farnborougha koji bi bio nadomak play-off zone da im nisu oduzeli 10 bodova i koji ima 4 pobjede u zadnjih 5 tekmi). Domacinski omjer im je 13-4-2 (gol razlika 45:20), a nedavno su se pojacali veznjakom Cookom iz Rushdena.

Havant je odigrao tekmu manje od 3. Wellinga, 4. Braintreeja i 5. Bishop's Stortforda, a ovom bi pobjedom doletjeli na trece mjesto. Do kraja ce imati dvije lakse tekme i jedan derbi u gostima kod 2. Salisburyja i mislim da ce se, ukoliko danas pobjede, plasirati u play-off. Znaju to i igraci i navijaci, naravno. Njihov najbolji strijelac (i uvjerljivo najbolji strijelac lige s 25 golova) Rocky Baptiste je zabio samo jednom u zadnjih 7 tekmi – evo mu savrsene prilike za 26., a mozda i 27. ovosezonski gol (prosle sezone zabio ih je bas 27).

Istina je da je Havant u zadnjih 10 tekmi pobjedio samo dvaput, ali cak 7 tekmi su igrali u gostima gdje su puno slabiji nego kod kuce. U posljednjih 5 domacinskih tekmi imaju 4 pobjede i vec spomenuti remi protiv Eastleighja koji im je zabio s igracem vise. Vjerujem da ce Havant u ovom kljucnom trenutku skupiti dovoljno snage za barem minimalnu pobjedu, a ja cu se u znak dobre volje suzdrzati od hendikepa.

Yeading je na samom dnu tablice temeljene na rezultatima u posljednjih 6 kola. U tih sest tekmi imaju samo jedan remi (i to bas protiv Havanta, doma, 27. ozujka) i cak 5 poraza. Pobjedjivale su ih i momcadi koje se nemaju za sto boriti, tako da bi sutra do boda mogli doci samo uz puno sportske srece. Trenutno su 14. na tablici, osigurali su ostanak u ligi (predpredzadnji Hayes ima 6 bodova manje, utakmicu vise i puno losiju gol razliku), a nakon ove tekme cekaju ih Cambridge i Eastleigh, susjedi na tablici, tako da ce sezonu zavrsiti negdje izmedju 13. i 19. mjesta (prosle sezone su bili 16.).

Yeading je jedna od najlosijih gostujucih momcadi u ligi. Ove sezone jos niti jednom nisu remizirali u gostima, pobjedili su 6 puta (iskljucivo momcadi koje su u ovom trenutku ispod njih na tablici), a izgubili 13 puta (gol razlika 29:43). Nedavno im je otislo i stiglo par igraca, nista senzacionalno, a u subotu su na svojoj livadi izgubili od 3. Braintreeja koji u zadnje vrijeme bas i ne blista.

FT 4:0



Hednesford – Guiseley X2 (1.63 @Stanleybet) 7/10
Hednesford – Guiseley 2 (3.25 @Stanleybet) 2/10


Hednesford je trenutno 8., a Guiseley 5. na tablici Unibond Premier lige. Hednesford je solidan domacin s omjerom 9-6-4 i gol razlikom 24:15, a Guiseley je solidan gost s omjerom 8-4-7 i gol razlikom 24:21. No, dok Hednesford ima samo jednu jedinu pobjedu u zadnjih 12 (!) tekmi, i to protiv uvjerljivo zadnjeg, vec odavno relegiranog Granthama, Guiseley u zadnjih 11 tekmi ima samo jedan poraz (doma protiv prvog Wittona) i cetiri remija – sve ostalo su pobjede. 1.63 za dvoznak, odnosno 3.25 za pobjedu gosta se ovdje naprosto mora uzeti (na netu se koef na pobjedu Guiseleyja krece izmedju 2.70 i 2.88).

Posljednji gostujuci poraz Guiseley je dozivio jos 20. sijecnja od tada nepobjedivog Telforda (koji je, bas kao i Hednesford, u zadnje vrijeme stravicno pokvario dojam). Tesko da ce ih sada uspjeti pobjediti bas Hednesford koji u 2007. godini ima samo dvije pobjede. U subotu je Hednesford izgubio s hendikepom kod 9. Ilkestona (koji btw vise ne moze do play-off mjesta), a u zadnje tri tekme nisu zabili niti jedan gol. Match report sa subotnje tekme je vrlo kratak:

After Gary Sucharewycz was substituted with a recurence of the injury which has recently kept him out of a number of games the Pitmen conceded two goals in a three minute spell and with it the chance to move back into a play off place.

Goals in the 34th minute by Carruthers and in the 37th minute by Muller gave the home team a 2-0 victory in front of 410 fans.

The Pitmen had 4 chances cleared off the line and will have to find their scoring touch on Monday evening when Guiseley are the visitors. A victory will put the Pitmen back into a play off place.


Cujte, ako navijaci Hednesforda prognoziraju hendi pobjedu Guiseleyja, sto bih ja trebao reci?

FT 2:2



Post je objavljen 16.04.2007. u 16:27 sati.