Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sickofitall

Marketing

Najava Programa MaFest 2007

Image Hosted by ImageShack.us

Nakon premijernog MaFesta, koji je svoju promociju doživio u svibnju prošle godine, ovom prilikom Vas želim izvijestiti o planovima i poduzetim radnjama vezano za organizaciju drugog Makarskog festivala stripa koji će se održati od 18.-20.05.2007. godine.

U daljnjem tekstu možete pronaći popis do sada potvrđenih gostiju i aktivnosti koje će obilježiti ovogodišnji, drugi po redu, MaFest.

Kako je velik interes autora i poznavatelja stripa za sudjelovanjem u programu, ova lista nije još ni približno gotova, tako da će kompletan program, sa satnicom i apsolutno svim gostima ponovno biti objavljen otprilike za dvadesetak dana, tamo negdje oko 10.05.2007.

Glavne zvijezde dolaze nam iz Italije i odazivaju se na imena Alfredo Castelli i Lucio Filippucci, što znaći da će cijeli drugi MaFest najviše biti u znaku Martina Mystčrea! Filippucci na festival donosi svoje izabrane originalne radove, a Castellija ćete moći pitati sve sto vas interesira o profesoru arheologije i primijenjene kibernetike sveučilišta u New Yorku.

Osim izložbe i tribine glavnih gostiju, Castellija i Filippuccija, u Makarskoj će biti i praktički najjača postava hrvatskih autora. Svoj dolazak su već potvrdili Goran Sudžuka, Esad Ribić, Darko Macan, Robert Bob Solanović i Frano Petruša, a moguće je da će banuti i još neka prilično poznata imena, no o tom – potom.

Iz Srbije dolaze Borislav Grabović, koji je još prošle godine pokazao svoje stripovsko umijeće, a u Makarsku će uz njega na MaFest stići i Mirko Čolak, tako da će stripofili iz prve ruke moći saznati dosta toga o Faktoru 4!

Nadalje, u Makarsku stižu i Matt Hollingsworth te Giulia Brusco, čiji će dolazak, siguran sam, razveseliti apsolutno sve ljubitelje američkih stripova, a vjerujem i onih koji će to tek postati.

Uz njih, dolaze i Slovenci Jani Prgič i Mladen Melanšek, autori stripa "Senior i Junior - Teorija zavjere", koji će u Makarskoj najaviti kako teku radovi na 2. dijelu sage o Senioru & Junioru koji bi svijetlo dana trebao ugledati krajem ove godine.

Ove godine u Makarsku stižu i alternativci – KOMIKAZE – koji će sve o sebi kazati tijekom radionice koju će prezentirati tijekom festivala.

Nadalje, 2. MaFest imat će i stvaranje table stripa uživo, a crtač koji će to raditi je Miodrag Ivanović – Mikica, autor velikog broja naslovnica kultne Zlatne Serije i Lunovog Magnus Stripa stvorenih 80-ih godina. Sada, dvadesetak godina kasnije, svi stripofili će moći uživo se uvjeriti kojom brzinom čovjek može crtati! Također je interesantno da će tu tablu raditi na formatu 1m x 2m sto će, vjerujem, svima biti jako zanimljivo…

Uz sve prije navedene goste, u Makarsku dolazi i Danko Ješić, autor knjiga Film i strip 1&2, koji će održati tribinu na temu povezanosti stripovskog i filmskog izričaja.

Naravno, i ove godine će u predvorju makarskog Art Cafea biti štandovi sa stripovima, kako starima tako i novima, suvenirima (majice, šalice itd.), a novost je ta da će svaku večer Art Cafe biti otvoren za after-hour partyje uz live svirku i najbolje DJe. U subotu 19.05. koncert će imati Zabranjeno pušenje, a uz njih bit će tu i dvije predgrupe, no o njima nešto vise neki drugi put.

Tijekom festivala bit će upriličena i strip igraonica/radionica za mlađi uzrast u osnovnoj školi u Makarskoj koju će voditi Darko Macan i Frano Petruša.

Još jedna novost za ovu godinu bit će i organizacija određenih sportskih natjecanja, na kojima će se stripofilima omogućiti još bolje upoznavanje i učvršćivanje prijateljskih veza začetih na premijernom MaFestu.

Naravno, neće promaknuti ni humanitarna aukcija koja će se ove godine održati neposredno prije centralne tribine glavnih gostiju u subotu, a na njoj će biti izloženo jako puno interesantnih originalnih tabli stripa.

O samom MaFestu 2006. i 2007., glavnim gostima i svim ostalim detaljima može se saznati više na našoj Internet stranici festivala , a nije zgorega ponoviti kako će svi oni koji se akreditiraju (to je besplatno, naravno, i može se napraviti jednostavno slanjem e-maila na info@mastripfest.com ) moći uživati u popustima «MaFest friendly» restorana i cafe barova. Jasno, popis svih tih mjesta bit će blagovremeno objavljen na službenom siteu festivala, a i u Festivalskim novinama koje će svjetlo dana ugledati par dana prije početka MaFesta. Osim toga, svaki akreditirani posjetitelj dobit će fasciklu s promotivnim materijalima, službenim katalogom, vodičem festivala u kojem će posjetitelji moći pronaći zaista sve servisne informacije vezane za događanja oko festivala (program, zabava, znamenitosti, itd.).

Hvala i vidimo se!

Dario Antunović, direktor festivala



Post je objavljen 16.04.2007. u 08:26 sati.