Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Zvijezde pjevaju

Image Hosted by ImageShack.us
Zvijezde pjevaju

Nakon odličnog ´Plesa sa zvijezdama´ na naše je ekrane stigao još jedan punokrvan šou. Za razliku od dosadašnjih kilavih prenemaganja Duška & Mirka u raznoraznim imitacijama ofucanih subotnjih spektakala - ´Zvijezde pjevaju´ je šou u pravom smislu riječi! Akcija non-stop, natjecateljski duh, zahuktavanje ka boljemu, vrhunska zabava, tzv. ´glamour´, sve ono za čime naše iskompleksirano društvo danas pati - sve je tu. Vidi se da je ideja uvozna, no nemam ništa protiv jer štima.
Od sinoć je krenulo i ispadanje pa sve skupa postaje napetije i zanimljivije. Skupila se dobra ekipa, pjevači i nepjevači, a namjerno ne kažem ´profesionalci i amateri´ jer bog zna da i među tzv. ´profesionalcima´ ima nepjevača i tko zna što će još do kraja biti.
Prvi su ispali onaj prepotentni Grašo i prekrasna Bojana. Ruku na srce iako sinoć nisu bili najlošiji (o gorima malo kasnije) – nije ih šteta. Bojana jest prelijepa ali brate pjeva ko da grlom cijepa drva. Nije svaka glumica Cvitešićka. A Grašo sam po sebi naciji diže tlak, pa neka su ispali, daleka im kuća.

A sad o onima koji su bili gori, a ima ih više.
Prvo Karan i ona sisulja, kako li se već zove, ona gđa plavojka od nogometaša žena. Kolko god se ti Gorane moj kidao na ´stejđu´, neće ti biti vajde jer ta ženska naprosto - dere mačku. Tražiti pravilnu notu u njenom jezivom falširanju je tražiti iglu u plastu sijena. Ali kako rekoh, tu igraju još neki ajmo reći prsno-nepjevački faktori na kojima je nacija sinoć s radošću pasla oči, pa ovom paru (trojka? četvorka? wink ) nažalost predviđam još koji krug. headbang
A uistinu je podvig ´nadmašiti´ jednu - Banfićku! Vele da od gorih uvijek ima gorih i evo ih - Boksač i Banfićka, a pomozi nam bože svima - momak je taj koji u tom dinamičnom duu kolko-tolko pjeva. Ja tog momka naprosto žalim jer pored kreštalice-drečalice kao što je Banfićka on naprosto nema šanse da dođe do izražaja. Kad ta ženska pusti glas zaliven (da glas, majkobožja pomozi nam) – kitovi se nasukavaju na pješčane plaže sunčane Australije, svi cucki u radijusu 20km počnu zavijat, mačke jaukat, žarulje crkavat, čaše pucat, pada cijela energetska mreža zapadnog Balkana! Ona i Rozga izazivaju potrese u Japanu. To je dokazano. Mohorovičića mi. Tko nju pobogu smatra pjevačicom!? Pa pored nje je i Mladen Burnać operni pjevač. Stjepane, imaš sve moje simpatije, sve sve sve moje simpatije (i suosjećanje) i drž´se – uz tebe smo!
A sada o pravim ´igračima´.
Ima tu potencijala, ne kažem ja, recimo ona ženska i kenjkavi Novković, ma kako se ženska zove – Iva ili nešto tako, pojma nemam ni tko je ženska ni što je ni po čemu je zvijezda, ali koje iznenađenje! Strašan potencijal! Ženska ima glaščinu u kojoj se onaj mlakonja totalno izgubio, u prvoj emisiji ju je drmala trema ali sad… tko zna, da nije tako bezličnog i bljutavog Borisa pored nje tko zna što bi bilo, vidjet ćemo, odnosno čut´ćemo…
Zuber i Maja, pogođen par! Fino uređeni, fino zalizani - klasika. Dean Martin i Doris Day, Julio Iglesias i Willie Nelson, Tereza i Miro Ungar etc. smijeh Zuber za mene ugodno iznenađenje, pun potencijala, po ovome što se do sad moglo naslutiti - ima glas kojemu fali samo malo hrabrosti da se oslobodi, a kad se oslobodi - bit će svašta! Oni će biti miljenici kućanica i umirovljeničkih domova. Simpatični, nadopunjavaju se odlično i glasovno i pojavno. Maja samo treba pripaziti da svojom monstruoznom glaščinom kojom gazi i Pavarottija (monstruozno u pozitivnom smislu) ne zgazi osjećajnog - Zubija.
Neduhoviti komičar Luka i Ivana Husaruša, rasni pjevači i isto pogođen par! Našli su se po glasovnim mogućnostima, ali i po glazbenim afinitetima. Oni će biti miljenici mlađe, urbanije, modernije publike. Luka to može, to se osjeti, ali i njemu, baš kao i Zuberu fali još samo malo-malo hrabrosti da se oslobodi, da se taj glas otvori, da nas sve pomete. Luka – pometi nas! Ti to možeš! thumbup Navijamo i za njih.
Jelena i glumac Igor Mešin, jeli Mešin, valjda je? E oni su nešto posebno. Oni su alternativci, a ujedno i moji miljenici. Ne zato što su glasovno najjači već zato što su interpretacijom dosegli sferu umjetnosti. Drugačiji im je stil od drugih parova, drugačiji pristup pjesmi od drugih parova, točno se čuje da o pjesmi drugačije - razmišljaju. S njima sam prvi put poželjela da ih čujem ponovo, da čujem čime će me sljedeći put iznenaditi. Oni nisu klasični interpreti ili ponavljači pjesme – oni pjesmu stvaraju. Mešinu kapa dolje thumbup , glas ipo! Velim, moji ste.
I na kraju Lamija i Žak, do sada su prolazili najbolje, potpuno zasluženo, jer ko što već rekoh oni su u skupini onih glasovno najjačih. Lamija je strašno strašnoooo simpatična cura što je taman ono što je potrebno da pokrije Žakovu iritantnost - plus što je ženska prirodni talent! Nema tu priče, to se rađa. Nije to doduše izbrušeno do kraja, ali Žak je profesionalac i koloroturni vokal i apsolutno pokriva sve možebitne nedostatke, ali apsolutno pokriva sve, i nju i stejđ i rasvjetu i Duška… smijeh

Sve u svemu, biti će jako zanimljivo i napeto, radujem se slušanju lijepe glazbe. Ne znam jesam koga zaboravila? Ma nije bitno. Raduj se narode, evo kruha i igara.

Post je objavljen 15.04.2007. u 14:23 sati.