Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/azhdaja

Marketing

Sljedeća stanica je Neverland

Ne znam jeste li vi koji se po metropoli Lijepe Naše krećete tramvajem, kao i ja, primijetili novu doskočicu ZETovaca, koja bi, kao, trebala unaprijediti promet po navedenom gradu, i to u vidu brzine tog istog prometa. Riječ je, naime, o novom običaju da si vrata otvaramo sami. I kako to uvijek biva, osobno nisam bila upućena u taj novi običaj, kao ni u nekolicinu pričica o sličnim incidentima poput onoga koji se meni dogodio jučer.
Meni i jednom didici. Koji je, po naglasku bi se reklo, također Tovar, a po izrazito upadljivoj redukciji vokala "i", ujedno i Vlaj.
Čekam ja tako vozilo i kad se ono konačno pojavi - šok, nevjerica! Stao tramvaj, al vozač ne otvara vrata! Ja buljim ko tele (ovdje je stvarno glupo nadodavat ono "u šarena vrata", jer je stvarno riječ o vratima. Mislim, ko da vidiš sotoniste kako nešto prizivaju, pa želiš reć kako im neće uspit, pa onda kažeš "ma prizvat će oni vraga crnog". Dobro... Nije neka usporedba. Al nosim još uvijek nešto promila od sinoć pa ono...) i onda se vrata, nekim čudom ipak otvore. Kasnije sam, naravno, zaključila da mi je očito otvorio vrata netko iz tramvaja.
Ista mi se stvar dogodila i po izlasku - stojim ja, ko dežurni idiot, a ono ništa. I onda se okrenem ka vozaču i pitam ga, lijepo i pristojno gdje je onaj gumb za otvaranje. E, sad ide dio koji je mene raspizdio: gleda mene vozač, vrti neku poluprobavljenu čačkalicu u zubima i smješka se! I ne odgovara mi na pitanje. Nekako sumnjam da je i to novi običaj. I tako čekamo didica i ja da nam neko pomogne, a vozač se smije, i počne kretat! "Oslobod` me sveti moj Ante!", vikne didica, a ja mu se pridružim s "Puši kurac!" u smjeru vozača, a neki dedica nam iznervirano otvori vrata. Sad na tramvajskoj stanici didica i ja se gledamo ko dva nevoljna štenića na vjetrometini i, istini za volju, nekako odajemo dojam jedno drugom "to-ti-je-kad-si-tovar-u-zagrebu", iako oboje jako dobro znamo da to nije zato, i da nikakva tajna organizacija ne radi kontra nas, i da nije to pravilo o neotvaranju vrata doneseno enebili se zajebavalo Tovare. Ali nam je lakše tako. Lakše nam je, pa se gledamo i potiho frkćemo nosom i smješkamo se jer "Sveti moj Ante od trinaest gracija...".
Uglavnom, nemam ja ništa protiv noviteta. Meni to čisto u redu, na novitetima svijet ostaje. Nisam nikad srala ni po GMO, jer ne znam dovoljno o tome, ni po papi Benediktu jer me bolio kurac za njega (sad serem po njemu, jer on sere po ateistima pa me se tiče, ali to je za neki drugi post) pa neću diskriminirat ni tramvaje.
Ali, jebote, kad je vozač ujedno idiot pa misli da je urnebesno to šta sam ja još u tramvaju, a htjela bih vani, e onda mislim da je Darwin počinio kardinalnu pogrešku.

--lydia

Post je objavljen 15.04.2007. u 11:14 sati.