Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

"Prizemljeno Sunce" ipak malo slobodnije…

Bio sam možda prvi, koji se, u članku "Prizemljeno Sunce" zatočeno u kafiću prošle srijede, javno zgrozio zbog toga što su stolovi novog kafića postavljeni svuda oko skulpture "Prizemljeno sunce" u Bogovićevoj. Kasnije je bilo na HTV, u emsiji Shpitza, pa je u srijedu i četvrtak Jutarnji list tome posvetio dva napisa. Saznalo se, da je vlasnik kafića Vlado Šola, koji je za to, naravno, dobio sve potrebne papire, i platio gradu za godišnji najam 70.000 kuna. Dobar je prikaz na t-porlalu. Svaka njemu čast - ali zar stvarno nje mogao uložiti novac u nešto vezano uz sport?

U četvrtak sam zamijetio da je napravio određeni ustupak: maknuta su četiri stola koji su bili sa sjeverne i južne strane, tako da skupltura sada ipak nije posve ograđena. Ne msilim da je to dovoljno. Osim toga, spomenuh u prvom napisu kako se sa javnim terasama (protiv kojih načelno nemam ništa, dapače!) u Bogovićevoj (a i drugdje) već i ranije pretjeralo: grad očito misli samo na ubiranje novca od najamnine. Netko je u komentarima spomenuo: ako u Bogovićevoj dođe do požara, vatrogasno vozilo neće moći proći!

A k tome još, kao groteksno ruganje umjetnosti, uz sam spomenik vijori frivolna nakupina šarenih balona! Protiv kojih, također, nemam ništa, ali to naprosto ne ide skupa! Kao da odeš na koncert ozbiljne glazbe, pa tamo vičeš kao na rock koncertu.

Post je objavljen 15.04.2007. u 11:32 sati.