Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/frostdemonstorm

Marketing

See The Ice In Which We Craft Our Souls

Norveški Black Metal band "Immortal" nastao je 1991 godine kada su Abbath(ex-Old Funeral) i Demonaz(ex-Amputation) odlučili napraviti najbolji BM band svih vremena(što su i uspjeli). Koža, spikesi, corpsepaint, talent, genijalni umovi i vjecna ljubav za bandove poput Bathorya, Venoma i Slayera stvorili su prvi i najbolji album "Diabolical Fullmoon Mysticism". Abbath je bio na bassu, Demonaz na gitari a na bubnjeve su uskakali Armagedda, Grim(ex-Borknagar) i Hellhammer(Mayhem), ćak je i sam Abbath sjeo za bubnjeve na albumima "Pure Holocaust" i "Battles In The North".

Immortal je nastavio stvarati brze pjesme u kojima su opisivali demenziju vjecne zime i leda gdje vrebaju zvjeri leda, Blashyrkh. S prvim albumima pocela je i prva turneja s Morbid Angelom 1995. kojom su stekli i dosta publiciteta. Nakon albuma "Blizzrd Beasts" iz 1997. dosao je titan po imenu Horgh, Abbath je presao na gitaru jer je Demonaz imao teski zivcani poremecaj u ruci pa je bio onesposobljen da svira gitaru, i nasli su privremenu zamjenu za bass, Aresa it Aeternusa. Demonaz je nastavio surađivati s bandom pisaajući lyricse i obavljajući posao managera. 1991 band se vratio jaci nego ikad i postavili su svoj definitivni besmrtni zvuk preko albuma "At The Heart Of Winter" i albuma koji je slijedio "Damned In Black". U band je dosao novi basist Iscariah te su se nadvili nad drugim bandovima i karijera im se pocela vrtoglavo uspinjati. Cak su i odradili turneju sa sunarodanjcima Satyriconom.

"Damned In Black" je zavrsio Immortalovu suradnju s Osmose Productionsom. Nakon toga su potpisali za Nuclear Blast Records te su izdali "Sons Of Northern Darkness". 17.06.2003. Immortal je prestao postojati nakon 13 godina zajednickog rada i 7 odlicnih albuma, tron Black Metala je ostao prazan, a brojni fanovi diljem svijeta razocarani. Pocetkom 5. mjeseca 2006. dosao je glas iz Njemackog casopisa "Rock Hard" da ce Abbath i Horgh opet okupiti Immortal. Kasnije je objavljeno da ce se okupiti pocetkom ljeta 2007 godine ne festivalima kao sto su "Wacken Open Air" i "Metal Camp". Bassist koji ce svirati na koncertima je iz banda Arura Noir, Apollyon.

Dosta mi je pisanja i bole me prsti, drago mi je da vas mogu bolje upozati s najvecim BM bandom svih vremena.

Post je objavljen 13.04.2007. u 23:20 sati.