Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Smiljan Reljić: Ivić Pašalić je rekao Tuđmanu da je Heni Erceg moja ljubavnica


Naslovnica današnjeg Hrvatskog lista


...Glavni urednik Slobodne Dalmacije Mladen Pleše nije imao nikakav osobni razlog da to ne objavi (interview sa S.M. op. ž.p.), čak je njegova supruga, dok sam bio ravnatelj , radila kod mene (SZUP, op. ž.p.) i zbog toga što joj je muž radio u novinama koje su nas često imale na zubu (Nacional, op. ž.p.), nije joj pala ni dlaka s glave...

* Što je stvarni razlog vašega odlaska iz MUP-a?
- Godine 1996., u studenome, napravili smo analizu stanja u hrvatskome gospodarstvu s utjecajem HDZ-a, odnosno s HDZ-ovim malverzacijama. U toj analizi na nekoliko mjesta mi navodimo Ivića Pašalića kao problem. Tada Tuđman, već bolestan i pri kraj snaga, taj materijal daje Pašaliću i to je bio razlog odlaska jer su određene strukture shvatile da SZUP zna neke stvari koje su se dogodile. Tada Pašalić, znajući daja imam dobar rejting kod Tuđmana, dolazi s pričom da je Heni Erceg iz Ferala moja ljubavnica i da na taj način dolazi do podataka o Tuđmanu. Moj kraj je bio neminovan.

Smiljan Reljić u interviewu Ivici Marijačiću, Hrvatski list, 12. travnja 2007.


Pročitajte ovaj nadasve zanimljiv interview s Manolićevim miljenikom i komentirajte, a ja ću, kako sam obećao, popodne dati svoju analizu.

P.S. Smiljan Reljić je, znam pouzdano, bio 2000-e savjetnik kod Tomislava Karamarka u UNS-u zahvaljujući pismu libijskog diktatora pukovnika Muammara Abu Minyar al-Gaddafija njemačkom kancelaru Helmutu Kohlu kojeg je iz Libije u Berlin trebao prenijeti Stjepan Mesić, ali je završilo u rukama CIA-e, BND-a i SZUP-a.


Post je objavljen 12.04.2007. u 14:56 sati.