Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/brouhaha

Marketing

Muke po dizajnu

HTML i CSS tutoriali

Budući da sam cijeli tjedan prisiljena biti kod kuće (čitaj: biti priljepljena za stolicu pred kompjuterom) odlučila sam sama promijeniti dizajn, a budući da sam totalna neznalica što se tiče toga, bilo je veselo, ali uspjela sam, nije to neka znanost

Dan prvi:
- kopirala sam kod predloška ponuđenih na blogu u program HomeSite+. Prvih 10 minuta buljila u njega Pojma nisam imala što je wrap, wrap2, glavni sadržaj, sadržaj, main2, stupac i stupac2. Mislim, pretpostavljala sam. Počela sam mijenjati jedan po jedan background i color u crvenu boju, pa sam, ajd, i to savladala tako što sam za sve stavila bijelu boju (pravi zen, što jednostavnije to bolje). Na red je došla boja teksta. I to sam pronašla. Iako sam se mučila sa linkovima u boxu i u postovima, taj dio sam ostavila za neki drugi put.

Dan drugi:
Divila sam se onom što sam napravila i što sam više gledala, to mi se sve manje sviđalo. Sve je nekako bilo nabacano, bez ikakvog reda, bez pravilnih razmaka i udaljenosti. Počela sam proučavati margin i padding. I opet, metodom pokušaja i promašaja, došla do nečega što sam zamislila. Inače sam opsjednuta time da sve mora biti centrirano, kao npr. margine moraju biti identične sa svih strana ili bar lijevo-desno; gore-dolje. Picajzla - šta drugo neki bi rekli perfekcionist...

Dan treći (danas):
Noćas sam imala viziju kako blog treba izgledati Sanjala sam narančastu i zelenu boju. I čim sam se probudila, počela tražiti savršenu podlogu, malo je doradila, izmiksala jako svijetlo zelenu za box i tzv. glavni sadržaj i voila! To je bilo to što sam zamislila. Neću ni spominjati sitnice kao što su: umetanje linkova na sliku, mijenjanje redoslijeda datuma, dana i sata posta itd.

I naravno, moram spomenuti da su me danas tijekom uređivanja, čekale poruke "U tijeku je remont servera bloga. Molimo pokušajte iza 8 / 9 / 10 sati. Hvala!" Iza 10 sati je bilo "Molim pokušajte kasnije". A zapravo, činili su mi uslugu, testirali su moje strpljenje Hvala na tome! Živjeli!

Dan četvrti (sutra):
Nemojte me ništa pitati o dizajniranju, html i css, jer ću naravno zaboraviti sve što sam ovih dana naučila


A sad su se oni petnaestogodišnjaci (koji prave šljokičaste dizajne za blog) dobro nasmijali, pa ovaj post zaslužuje da ide i pod kategoriju humor.

Post je objavljen 12.04.2007. u 12:17 sati.