Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Mark Cigoj u obrani Ivana Bandića


Koji su to ljudi bliski Ivanu Bandiću, aktualnom veleposlaniku RH u Republici Mađarskoj, koji su Marku Cigoju iz Globusa rekli da iza tekstova o bivšem operativcu Udbe u Mostaru stoji obavještajno podzemlje, odnosno Markica Rebić i Bože Vukušić? Naime, Cigoj je u rubrici "Terminator", koju i uređuje, objavio tekstuljak kojim pravda Bandićeve aktivnosti u Udbi opisane podrobno na 45 lines (Hrvatski list provodi lustraciju štiteći Josipa Perkovića, Milan Bandić hvali svog bratića Ivana Bandića, bivšeg udbaša i veleposlanika RH u Mađarskoj, Bandic For Perkovic,), podmetanjima obavještajnog podzemlja iza kojeg da stoje Rebić i Vukušić. Umjesto da istraži Bandićevu prošlost, Cigoj se uhvatio teza koje u javnost najčešće plasira Josip Perković, Bandićev udbaški patron, inače autor sintagme "obavještajno podzemlje", a zapravo, čak i formalno, obzirom da je u mirovini, sam capo hrvatskog špijunskog podzemlja.

Je li Mark Cigoj samo solidaran s Ivanom Bandićem iz razloga što je i njegov otac Krunoslav zaposlen u diplomaciji (savjetnik za kulturu u hrvatskom veleposlanstvu u Sarajevu)? Moguće je da je motivacija Globusova urednika daleko prozaičnija. Prema pouzdanim informacijama koje posjeduje autor 45 lines, otac Globusova kolumnista, spomenuti operni pjevač Krunoslav Cigoj našao se sedamdesetih godina prošloga stoljeća na ledu zbog hrvatskog nacionalizma. Bilo mu je čak zabranjeno pjevati. Kako je u susjedostvu obitelji Cigoj koja je tada stanovala na zagrebačkoj Knežiji živio i slovenski udbaš Maks Manfreda (na suđenju za ubojstvo Brune Bušića spominjan kao operativac republičkog SDS-a koji se za vrijeme atantata na Bušića nalazio u Parizu), navodno je baka Globusova urednika zamolila udbaša Manfredu da se založi kod vlasti da se njenom sinu Krunoslavu omogući nastavak karijere. Ubrzo nakon bakine molbe Udbi, pjevač Cigoj je dobio poziv da pjeva drugu Josipu Brozu Titu, što je on, naravno, objeručke prihvatio.

Je li za karijeru hrvatskog diplomata Krunoslava Cigoja zaslužna Udba?


Autor 45 lines svečano priseže da navedenu informaciju o karijeri Krunoslava Cigoja nije dobio od "obavještajnog podzemlja", niti da su s njenim plasiranjem na bilo koji način povezani Markica Rebić i Bože Vukušić (o kojima se na ovome blogu mogu naći brojni negativno intonirani postovi). Mark Cigoj zna da ne lažem.


Post je objavljen 11.04.2007. u 16:27 sati.