Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svemirskacunka

Marketing

Kada nas snovi osnaže

Dobro jutro blogerice i blogeri!
Ja sam se probudila sa snažnim osjećajem da mogu baš sve, da nemam zbog čega biti zabrinuta, da se nemam čega plašiti. Kako dobar osjećaj! Sanjala sam kako bosa hodam po žeravicama, kako se smijem, i kako me pri tom ništa niti boli, niti peče..Cijelo vrijeme sam tako slobodno i neustrašivo trčala, i osjećaj pobjede i zadovoljstva me je preplavljivao.
Općenito, svaku noć sanjam i živo se sijećam uz jutarnju kavicu gotovo svih dijaloga i pustolovina, svih ljudi i njihovih akcija. Najdraže mi je ipak kad u snu letim. Letim baš iznad ljudi, automobila, pa rekla bih da letim otprilike na 3 metra u visinu. Tada ja čujem sve dijaloge, čak i čitam misli, nekako imam osjećaj da sam u sasvim drugoj dimenziji.
Snovi me pripremaju za dan, imam osjećaj da mi se po snu dan poznaje. Tako da i lošu vijest ili loš događaj primim znatno smirenije, baš zbog te pripreme.
Mislim da nam kroz snove govori naša intuicija, da nas ona vodi, da nas priprema, da nas baš ona tješi i bodri. A, najlakši joj je način da dođe do nas baš kada spavamo, kad se isključi naš racio i kada se ona izražava kroz jezik simbola, koji je nama jednostavan za protumačiti.
Sasvim pouzdano, iz vlastitog iskustva znam da je baš kroz san moguće riješiti problem, odnosno, moguće je iznaći čarobnu formulu za rješenje problema. To, iz početka ne ide od odmah..Treba biti strpljiv. O čemu se zapravo radi? Prije spavanja se skoncentriramo na problem koji nas u tom momentu mući. Zatražimo da nam se kroz san ukaže ideja kako da riješimo problem. U slučaju da se ideja ne pojavi odmah, potrebno je ponavljati svoj zahtjev za rješavanje problema. Ako ste u tome uporni i ustrajni, sigurna sam da će vam san donijeti rješenje.

"Jedna od najuzbudljivijih stvari koje možemo napraviti je da odemo u krevet. Jer nitko ne može dotaknuti naše snove"
E.V.Lucas
"Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova"
Eleanor Roosevelt
"Snovi su temelj našeg karaktera"
Henry David Thoreau
"Stvarnost je lažna. Snovi su pravi"
Tupac Shakur

Post je objavljen 11.04.2007. u 11:29 sati.