Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dijamantnidvorac

Marketing

Božje milosrđe

U ovu nedjelju je Blagdan Božjeg milosrđa. To je novi blagdan, proglasio ga je papa Ivan Pavao II. Ova tema mi se jako sviđa pa ću više dana pisati o njoj.

Isus je odabrao poljsku časnu sestru sv. Faustinu (Mariju) Kowalsku (1905. – 1938., proglašena svetom 2000.):
- da proširi pobožnost Božjeg milosrđa
· slika milosrdnog Isusa s potpisom: Isuse, uzdam se u Tebe,
· blagdan Božjeg milosrđa,
· krunica Božjeg milosrđa
· molitva u sat milosrđa (15,00 h)
· širenje štovanja Božjeg milosrđa
- da svijetu približi i navijesti milosrdnu Božju ljubav.

Dnevnik Faustine Kowalske je knjiga, koja se proširila po svijetu, posljednjih nekoliko godina pročitali su je mnogi i u Hrvatskoj.

Bit Božjeg milosrđa

Bog je stvorio svakoga od nas i naša je uloga, da ljubimo Boga i činimo dobro, a izbjegavamo zlo i grijeh. Odgovorni smo za svoja djela i nitko nije pošteđen odgovornosti. Postoje dva načina kako ćemo odgovarati za svoja djela i nedjela: Pravda i Milosrđe. Po Pravdi se gleda na svaku sitnicu i točno po zakonu. Milosrđe je puno blaže i preko njega, Bog «gleda kroz prste» i nije strog već blag i jako milosrdan.

«Piši: Prije nego dođem kao pravedni sudac široko otvaram vrata Mojeg milosrđa. Tko ne želi ući kroz vrata milosrđa, mora kroz vrata Moje pravednosti...»

«(Neka) najveći grešnici polože svoju nadu u Moje milosrđe. Oni imaju pravo prije svih drugih pouzdati se u bezdan Mojeg milosrđa. Moja kćeri, piši za izmučene duše o Mojem milosrđu. Raduju me duše, koje se pozivaju na Moje milosrđe. Takvim dušama, Ja podjeljujem više milosti nego si sami žele. Ja ne mogu kažnjavati, pa kad bi to pogađalo najvećeg grešnika. Kad se on pozove na Moje milosrđe, opravdavam ga u Mojem neiscrpivom i neistraživom milosrđu.»

«Što veći grešnik, to veće pravo na Moje milosrđe. Tko se pouzdaje u Moje milosrđe neće se izgubiti, jer sve njegove stvari su Moje, a njegovi neprijatelji razbijaju se o podnožje mojih nogu.»

KADA UMREMO, MORAT ĆEMO ODGOVARATI ZA SVOJE POSTUPKE.
BOG NAM ŽELI BITI MILOSRDAN I ŽELI DA SE SPASIMO, STOGA NAM DARUJE SVOJE MILOSRĐE.
MI GA DOBIJEMO, AKO GA ZATRAŽIMO OD BOGA.
Npr. «Bože, budi mi milostiv»
«Isuse, po svojoj pregorkoj muci, smiluj se meni i cijelom svijetu»
«Isuse, krotka i ponizna srca, smiluj se meni i cijelom svijetu»
«Isuse, smiluj se meni grešniku.»
AKO NE ZATRAŽIMO BOŽJE MILOSRĐE, SUDIT ĆE NAM SE PO PRAVDI.

«Duše, koje šire slavu Mojeg milosrđa, štitit ću u cijelom njihovom životu, kao što nježna majka zaštićuje svoje dojenče. U času smrti, neću im biti Sudac nego milosrdni Otkupitelj. U tom posljednjem času duša nema ništa za svoju vlastitu obranu nego Moje milosrđe. Blago duši, koja se u životu uranjala u izvor milosrđa, jer je pravednost neće dostići... Najbolnije me vrijeđaju grijesi nepovjerenja.»

Citati su iz knjige «Dnevnik Faustine Kowalske».


Post je objavljen 10.04.2007. u 21:59 sati.