Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/berix

Marketing

Duhovni vodiči

Onoga što sam se dotaknuo u jučerašnjem postu dublje mislim elaborirati u ovome...
Osobno vjerujem da postoje duhovni vodiči i pomagači. To vjerujem jer mi to ima najviše smisla.
U svakom slučaju mi ima puno više smisla, nego da oni ne postoje. Da ne kažem da postoje razni materijali koji su prilično dobar dokaz da postoje nekakvi duhovni vodiči. Tj. duhovni vodiči su nešto što je najlogičnije objašnenje za neke stvari i situacije. Sa dokazima ili bez, nije mi namjera nikoga uvjeravati da li su oni stvarni ili ne... Kao što sam već rekao - to je u velikoj mjeri stvar vjere, a kod manjeg broja ljudi i izravnog iskustva.
Postoje teorije da postoji cijela jedna hijerarhija tih duhovnih bića - anđeli, arhanđeli, uzašli majstori itd. Ja mogu teoretizirati i prepričavati razne teorije, no ne mogu doći i reći da imam nepobitni iskustveni dokaz da je to stvarno ovako ili onako. I zato je to kod mene stvar vjere i određenih iskustava.
Više puta sam u životu čuo jako smirujući glas u glavi "Imaš podršku duhovnih vodiča i ništa se ne moraš brinuti. Blagoslovljen si." Ponekad me je to znalo prilično ganuti da bi mi dolazile suze od sreće. Ako bih trebao reći što je iskustvo direktne ljubavi, onda bih rekao da je to to. Ili kada bi se brinuo oko nečega, smirujući glas bi rekao "Sve će biti u redu." - i u 100% (rječima sto) slučajeva je i bilo SVAKI PUT kada sam čuo taj glas. Da li su to moje halucinacije ili je to komunikacija jednog ili više duhovnih vodiča/pomagača? Ne znam. Zbog svoje prirode pragmatičnog skeptika sve to sam uzimao sa rezervom, no opet nisam ni zadrti skeptik pa da mogu tako nešto odbaciti.
Među raznim tečajevima koje sam završio, spadaju i Tečaj istine i Shamballa.
U Tečaju istine radili smo povezivanje sa svojim Višim Ja i dobio sam da je njegovo ime Merlin. U sklopu Shamballe radili smo vježbe koje su povezane sa komunikacijom sa uzašlim majstorima.
Pročitao sam i neke knjige/priručnike vezano za komunikaciju sa duhovnim vodičima, no nisam uspjevao ostvariti neku smislenu komunikaciju. Ako je i bilo direktne komunikacije, tada je to bilo svaki put gdje meni daju određenu poruku. I svaki put ta poruka je bila stvarno pozitivna.
Ovo je značajna tema i o tome bi mogao još puno pisati, a vjerojatno i hoću nekog drugom prilikom...

BTW, jučer je srušen rekord od prije tri dana po posjećenosti - prije 3 dana je bilo 23 posjetitelja, a jučer 35! Čini mi se da bi brojka od 50 dnevnih posjetitelja mogla doći prije nego što sam mislio da je realno. party

Post je objavljen 11.04.2007. u 08:05 sati.