Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blackpirate

Marketing

1. travanj prošao, al šale ostale...

Tradicija prvotravanjskih šala u američkim medijima ima dugu i lijepu povijest. Objavljeno je 9 najboljih prvotravanjskih šala koje su ikada izvedene, a ocijenio ih je 'Muzej prijevara' u San Diegu.

1. Godine 1957. televizija BBC, objavila je informaciju da su Švicarci, zahvaljujući blagoj zimi, uspjeli uzgojiti stabla špageta. Rečeno je da su švicarski farmeri brali svoje špagete, što je ubrzo prouzrokovalo lavinu telefonskih poziva gledatelja, koji su željeli saznati kako da i sami uzgajaju špagete.

2. Godine 1985., časopis 'Sports Illustrated' objavio je priču da će baseball igrač, Finch koji je bacao loptu brzinom od 270 km/h, prijeći u ekipu 'New York Mets'. Također je rečeno da je svoje vještine bacanja usavršio u jednom tibetskom samostanu. Radost Metsovih fanova nije dugo potrajala.

3. Švedska je 1962. godine imala samo jedan državni kanal a emitirao se u crno-bijeloj varijanti. Jedan tehnički stručnjak pojavio se na televiziji i kazao da, zahvaljujući novom tehnološkom razvoju, gledatelji mogu primati signal u boji ako televizor prekriju najlonom.

4. Godine 1996., američki lanac brze hrane 'Taco Bell' izjavio je da je donio 'Liberty Bell' iz Philladelphije, povijesni simbol američke nezavisnosti i da će mu dati ime 'Taco Liberty Bell'.

5. Britanski 'The Guardian' objavio je priču na sedam strana o desetoj godišnjici San Serriffe, maloj republici u Indijskom oceanu koju do tada rijetko tko i da je poznavao.

6. Američki radio je 1992. objavio da se Richard Nixon ponovo kandidira za predsjednika. Rekli su da je slogan njegove kampanje 'Nisam učinio ništa loše i neću to ponoviti'. Čak su imali i Nixonove izjave kako najavljuje svoju ponovnu kandidaturu ali to je bilo djelo imitatora Richija Littlea.

7. Godine 1998., objavljeno je pismo u kojemu je rečeno da je država Alabama izglasala izmjenu matematičke vrijednosti Pi koja iznosi 3,14159... u 'biblijsku vrijednost' koja je 3,0.

8. 'Burger King' je u novinama 'Today' objavio da je dizajnirao hamburger za ljevake. Novi burger sadržavao je iste sastojke kao i original samo su začini zarotirani za 180 stupnjeva. Iz 'Burger Kinga' su rekli da su dobili bezbroj narudžbi za novi proizvod.

9. 'Discover Magazine', 1995. godine je objavio da je uvažena biologistkinja, April Pazzo (što na talijanskom znači travanjska šala), otkrila novu vrstu na Antarktiku: brzopletu snježnu bušilicu.

Post je objavljen 10.04.2007. u 11:07 sati.