Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jobhunter

Marketing

Kako lakše koristiti Youtube (popularni JU-BI-TU)

Image Hosted by ImageShack.us
Stalno spominjem Youtube kao sjajan izvor podataka, edukativnih sadržaja, predavanja, smiješnih videa i najnovijih vijesti. Youtube je napravio svojevrsnu revoluciju u korištenju interneta (sjetimo se samo našeg ministra i JU-BI-TU-a).
Naravno postoji cijeli niz programa i servisa koji će Vam olakšati uporabu ove stranice. Evo jedan moj mali odabir najboljih:

Deltube – pronađite izbrisane video klipove..

Ponekada Youtube izbriše neki video. U pravilu zbog problema sa kršenjem copyrighta ili nečim drugim. Ali postoji jako mudri način da ipak pogledati obrisane video klipove.

Deltube će Vam pomoći u gledanju tih videa. Jedino morate znati ID željenog fajla i odjednom će se izbrisani video magično pojaviti na Vašem računalu. Ipak ovo ne funkcionira za jako stare klipove.

YouRipper – skinite video sa Youtba na svoje računalo..

Ima puno alata za skidanje videa sa Youtuba. Ali čini mi se da je YouRipper najjednostavniji i najpouzdaniji. Ovaj program ujedno ima i svoj video player tako da je dodavanje skinutog videa na stranicu ili blog skroz pojednostavljeno.

YouTube Uploader 1.1
– pretvorite svoje video uratke u Youtube prijateljske...

Iako Youtube zna „savladati“ skoro sve video formate. Ovaj programčić će ih optimizirati za upload još na Vašem računalu.

Speedbit Video Accelerator – ubrzati će Vašu vezu sa Youtubom
Radi slično download managerima, tj otvoriti će više veza prema Vašem željenom videu. Ako T-com okupiran tračenjem novaca za glupe i nepotrebne reklame još nije došao do Vas sa brzom vezom onda je ovaj porgramčić Vaš spasioc.

TubeSock - prebaciti će Youtube video na Vaš Ipod..

Program će automatski srediti i prebaciti Youtbe video na Ipod. Dobro bar 30 sekundi. Za više ćete se morati isprsiti sa 15 dolara. No za sada nema besplatnih inačica (bar ja ne znam niti jednu).

Userscripts.org - zbirka skripti za Youtube..

Za one tehnički napredne na linku se nalazi cijela zbirka različitih skripti kao; YouTube embedded code , Yahoo Music videos in YouTube
, removes ads itd.

PODZINGER - pretraga unutar Youtube videa..

Pretraživati će Youtube na način da izdvaja tekst koji je stvarno izrečen unutar videa. Podziger također možete "zamoliti" da Vas putem RSS-a obavijesti kada je uploadan novi video koji sadrži tekst koji Vas zanima..

Toliko o Youtubu od mene..

Mudrost dolazi...

We must learn our limits. We are all something, but none of us are everything.






Post je objavljen 10.04.2007. u 00:53 sati.