Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/derzafanistori

Marketing

"Lawfull good" uz velik trud

Dakle, kaj je bilo...

Kako nemam baš neku naviku kupovanja i čitanja novina, obično ih čitam jedino uz kavu po birtijama ili kod mojih staraca te svekrvića da upotpunim kolekciju tema za ćaskanje uz čekanje. I tako sam ja jučer kod stare čituckala novine, koje i opet nisu propustile priliku da me iznerviraju iz busije.

Kronika crna. Člančić sitan. Dno stranice.

Ne mogu reći da sam zapamtila sve detalje, ali kostur radnje prenosim iz članka.

Dva policajca optužena da su iznudili lažno priznanje. Navodno, zaustavili su tipa koji se vozio autom sa svojom trudnom ženom/curom. Dali su mu da puše alkotest, pa kad je ništa napuhao par puta, iscipelarili su ga. Trudna cura/žena koja više to nije mogla gledati sjedeći u autu izašla je iz auta te halabučila, dočim su joj policajci rekli (parafraziram) da ih "Boli kurac kaj je ona trudna, ak` će radit sranje i ona će dobit` svoju porciju batina."
Nakon toga, iznudili su od sretnog para potpisivanje izjave za koju baš ne kužim što su htjeli prijaviti, ali između ostalog optužuje trudnicu za napad na službenu osobu.

Da rezimiram ovo dosad:

ovo je sažetak članka iz novina. Protagoniste priče ne poznajem. Nemam nikakvu osobnu korist u pričanju o tome, niti će mi itko od njih cugu platiti, bar koliko ja znam.

Kraj i zaključak:

Optuženi policajci su pod istragom ( optuženi pretpostavljam znači da je neko iznio optužbe protiv njih, ali istragom još nije utvrđeno jesu li one utemeljene i istinite, znači nije obavljen nikakav disciplinski postupak, nisu suđeni, osuđeni niti je utvrđena njihova krivica). U slučaju da im se utvrdi krivica predložena kazna je 1,5 godinu zatvora i dvije (2) godine zabrane obavljanja policijskog posla.

Dakle kompletni rezime slučaja:

Dva policajca su navodno izmatretirali dva nasumična sudionika prometa, istukli ih, izvrijeđali, iznudili lažno priznanje ... a ako se utvrdi da su krivi, mogli bi provesti godinu i pol u buksi i dvije godine ne raditi kao policajci.

Dvije godine ne raditi kao policajci!?

A kaj poslije te dvije godine? Biti će rehabilitirani u uzorne građane koji poštuju i cijene zakon pa onda mogu nastaviti obavljati posao čuvara reda i zakona?

Da, pa to baš ima smisla.

Post je objavljen 09.04.2007. u 09:36 sati.