Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slatkezelje

Marketing

Preuzeto sa pincom.info

Image and video hosting by TinyPic

Hrvati zašto navijate za Hrvatsku?!



Hrvati, zašto navijate za Hrvatsku? Upravo takvo pitanje se nameće samo po sebi nakon prikazanog priloga kolege Igora Kristića s prijateljske rukometne utakmice BIH – Hrvatska iz Ljubuškog u trećem dnevniku FTV-a (ili je BHT-a, ma isto je to) ovog četvrtka!


Piše: Danijel Ivanković

Kristić se pravi veliki naivac, pa se pita kako je moguće da na utakmici, koja je igrana u Ljubuškom, dakle u BIH, 95 posto prisutnih gledatelja navija za tuđu zemlju?

Tuđa zemlja! Hrvatska! Hrvatima iz Hercegovine! Pa, što ti je Kristiću? Što lupetaš čovječe? Pa zašto Bošnjaci u Švedskoj navijaju za BIH kada igra sa Švedskom? Zašto opet za BIH kada s Norveškom igraju u Norveškoj? Znaš zašto? Zato što je njima Bosna i Hercegovina na prvom mjestu. To je njihova zemlja, baš kao što je Hrvatska na prvom mjestu svim Hrvatima bez obzira jesu li oni nastanjeni negdje u Republici Hrvatskoj, Bosni, Hercegovini, Australiji, Americi, Paragvaju, Njemačkoj ili Švicarskoj.

Ma, ne. Sve ti ovo vrlo dobro znaš, ali praviš se kao da si pao s Marsa. Možda i jesi, pa bi možda najbolje bilo da se tamo i vratiš dok ne naučiš kako se voli matična domovina, a Hrvatima nikada Bosna i Hercegovina nije bila matična domovina. To je samo Hrvatska. Jedna i jedina – Republika Hrvatska. Kako da Bošnjacima matična domovina bude Švedska ili Norveška ili Hrvatska!

Za tebe su svi ti Hrvati izdajnici i to govoriš na FTV-u/BHT-u, koja bi trebala biti i televizija Hrvata, ali kako će biti zbog takvih kao ti? U prilogu si zaboravio spomenuti i konačni ishod susreta, ali zato nisi zaboravio izustiti rečenicu kako se reprezentacija BIH i s najvećima može nositi kada ima potporu svojih najvjernijih navijača.

Znači, samim time si nesvjesno priznao veličinu rukometne Hrvatske. Time si ponizio BH Fanaticose koji su, istina u jednom manjem broju, bili u Ljubuškom, i odličnu podršku pružali svojim BH reprezentativcima. Zaboravio si da je to Ljubuški, da je to Zapadna Hercegovina. Zaboravio si pohvaliti sjajnu atmosferu, reći da je utakmica prošla bez incidenta, jer da je onakva jedna manja skupina hrvatskih navijača stigla na neku utakmicu u Sarajevo ili Zenicu upitno je kako bi sve završilo? I bi li uopće završilo?

Ljubušaci na organizaciji utakmice zaslužuju čistu desetku, a što se tiče zvižduka spram BH himne nisu zviždali svi, samo neki, jer oni koji su zviždali prilikom intoniranja BH himne to su činili iz svoje osobne potrebe i to govori o stupnju njihove (ne)kulture. U Sarajevu se nije zviždalo dok se čula «Lijepa naša»?

Kada bi sutra u Ljubuškom igrale BIH i neka druga reprezentacija vjerojatno bi većina tih istih navijača bila uz BIH, a nismo baš sigurni da bi većina Bošnjaka u Švedskoj bila uz Švedsku kada bi igrala s nekom drugom reprezentacijom, posebice ne u utakmicama protiv Turske i Irana. Zato, Igore, poklopi se i šuti. Ali dobro je sve to, jer znaš Igore ima i ona narodna koja kaže: «Igore moglo je i gore»! Recimo, da je Zrnić htio zabiti i onaj zadnji sedmerac!


Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 09.04.2007. u 21:00 sati.