Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/spectre

Marketing

Darklight (2004.)

http://www.imdb.com/title/tt0395512/

Nakon "male" stanke, evo mene opet, bar jednom mjesečno.

Darklight je jedan iz niza Sci Fi originalsa, odnosno niskobudžetnih SF filmića kuće Sci Fi Channel koji se uglavnom snimaju u Bugarskoj i sličnim zemljama i gotovo svi od reda su vrlo zabavni unatoč lošoj glumi i CGI-ju.

Film se bavi pričom o besmrtnoj Lilith, prvoj Adamovoj biblijskoj ženi koja je postala zla i pretvorila se u demona. Društvo "Faith" je osnovano tokom godina kako bi uhvatilo i uništilo Lilith. Prilikom zadnje bitke ona gubi pamćenje i vođa Faitha je ipak odlučuje ne ubiti, već je sakriju kod jednog svog agenta jer bi im mogla jednom zatrebati.

Priča skače u sadašnjost gdje se vrlo ambiciozni znanstvenik istražujući besmrtnost pretvara u "Demoniaca", divovskog demona koji svojim ugrizom širi "crvenu kugu", smrtonosnu zarazu kojoj nema lijeka. Faith šalje svog agenta Williama Shawa da pronađe i istrenira Lilith, jedinu osobu koja može zaustaviti demona i pronaći protuotrov za zarazu.

Lilith je vrlo cool, besmrtna je, lijepa, brzo se regenerira, a građena je od energetske supstancije "Darklight" koja jedina može ozlijediti Demoniaca. Jedino što joj može naškoditi je supstancija "Tallis", kora drveta iz Rajskog vrta.

Film je krcat drvenom i neuvjerljivom glumom, nešto rupa u priči i neuvjerljivim CGI-jem, ali to je normalno za ovakve filmove. Meni se film jako svidio jer inače obožavam bilo kakve pseudosuperherojske filmove, pogotovo sa zanimljivom pričom. Glavne uloge nose vrlo poznati serijski glumci: Lilith glumi Shiri Appelby (ženska iz serije Roswell), a osim nje nastupaju John de Lancie (Q iz Star Treka), Richard Burgi (niz serija i filmova, meni najpoznatiji iz serije Sentinel) te David Hewlett (dr. Rodney McKay iz Stargate Atlantisa) kao zli znanstvenik Anders.

Priča je prilično osvježenje s obzirom na filmove koje sam u zadnje vrijeme gledao. Isprepliću se elementi biblijske priče, čudovišta, zlih znanstvenika, filma katastrofe, tajnih organizacija i još koječega. Nedostatak mi je glazba u filmu, vrlo je lagana i usporena; film je napravljen kao drama što mi nekako ne paše s obzirom na radnju. No, kad se sve uzme u obzir, film je jako zabavan, ali mislim da bi bolje funkcionirao kao serija ili mini-serija, u nekim trenucima sam čak imao osjećaj da gledam pilot neke serije.


Post je objavljen 07.04.2007. u 18:07 sati.