Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

TONI BRAXTON


Toni Braxton - (I Wanna Be) Your Baby.mp3
Šesterostruka dobitnica nagrade Grammy, Toni Braxton, jedan je od najpoznatijih svjetskih altova.
Krajem 80-ih nastupala je sa svoje 4 sestre pod nazivom The Braxtons, a odmah jeprivukla pažnju L.A. Reida i Babyfacea, te nakon nekoliko snimki potpisala samostalan ugovor s izdavačkom kućom Arista.
1993. objavljuje svoj prvi samostalni album, Toni Braxton. Album izbacuje nekoliko hitova, među kojima su Another Sad Love Song (US #7), te Breathe Again (US#5). Album joj je donio 3 Grammy nagrade, a prodao se u 8 milijuna primjeraka samo u Americi.
1996. objavljuje svoj drugi i ujedno najuspješniji album do sada, Secrets.
Na njemu je radila kao ko-producent i ko-autor na svim pjesmama, a osim s Babyfaceom surađivala je između ostalih i s Davidom Fosterom i R. Kellyjem. Prvi singl s tog albuma, You're Making Me High, došla je na prvo mjesto Billboardove ljestvice singlova, a drugi po redu, pjesma Un-break My Heart, postala je njen najveći hit do sada. Na prvom mjestu Billboardove ljestvice singlova zadržala se čak 11 tjedana. Za taj album osvojila je još dvije Grammy nagrade, a prodan je u preko 12 milijuna primjeraka u svijetu...
Nakon toga uslijedili su problemi za Toni Braxton, uključujući tužbu protiv izdavačke kuće i proglašavanje bankrota u svrhu poništavanja ugovora. Novim ugovorom teškim 25 milijuna dolara, nastavila je snimati novi album pod njihovim okriljem.
2000. objavljuje album Heat, nošen hit singlom He Wasn't Man Enough (US #2) produciranim od strane Rodneya Jerkinsa. Album je postao dvostruko platinast, međutim to je bilo znatno manje od njenih prethodnih albuma.
Četvrti studijski album, More Than A Woman, objavljen je 2002., a ostvario je ulaz na broj 13 ljestvice albuma. Najavni singl Hit The Freeway, kojeg su producirali the Neptunes, radio stanice su potpuno ignorirale, a pjesma je dosegla tek #86 Billboardove ljestvice singlova. Album se prodao u tek nešto više od 400 000 kopija, a praćen je raznim skandalima, uključujući i optužbe protiv Jay-Z-a i Kanye Westa oko samplea 2 PAC-ove pjesme koji se korisi u njenoj pjesmi Me & My Boyfriend, ali i u pjesmi '03 Bonnie & Clyde.
2003. napušta svoju diskografsku kuću nakon 14 godina, međutim potpisivanje za Blackground Record nije donijelo uspjeh. U album Libra, koji je objavljen 2005.godine, ponovo je premalo uloženo u promociju. Najavni singl dolazi tek do #36 Billboardove ljestvice, a album je ostvario tek zlatnu tiražu (pola milijuna). Iako je najavljivano re-izdanje albuma, a fanovi su se nadali da će pjesma I Wanna Be (Your Baby), to se nije dogodilo. Spomenuta pjesma nalazi se ispod slike, a po mom mišljenju to je jedna od najboljih pjesama Toni Braxton.
Ponovo je podigla tužbu protiv izdavačke kuće, raskinula ugovor, a trenutno radi na novom albumu.
Ponovimo, Toni Braxton ima dva broja 1 u Americi- You're Making Me High i Un-break My Heart. U Engleskoj je najviše bila na broju 2, s pjesmama Un-break My Heart i Breathe Again.



Post je objavljen 07.04.2007. u 16:15 sati.