Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Devetnica Božanskom Milosrđu

Evo, na jučerašnji dan - Veliki Petak - započinje i Devetnica Božanskom Milosrđu, koja završava baš na Blagdan Božanskog Milosrđa iduće nedjelje...Kad smo prošle godine u venecijanskom samostanu molili ovu devetnicu, a ja sam već bila izabrala ime s. Karolina (po sv. Karlu Boromejskom, koji me čudesno pratio u raznim živtonim situacijama, i naravno dragom Papi Karolu...), no kad sam na samostanskim molitvenicima vidjela naziv: Novena della Misericordia Divina, odjednom mi je došlo nadahnuće za moje melodično ime: s. Karolina della Misericordia Divina (s. Karolina od Božanskog Milosrđa)...Pa, evo i tu nakanu, da doista jednog dana i službeno ponesem to priželjkivano ime, preporučam u vaše molitve i devetnice ovih dana:

Devetnica Božanskom Milorsrđu

Krunica Božanskom Milorsrđu

Krunica Božanskog Milosrđa moli se na običnoj krunici ovako:

Oče naš, Zdravo Marijo, Vjerovanje.

a) na velika zrnca:
Vječni Oče, prikazujem Ti Tijelo i Krv, Dušu i Božanstvo Tvoga Preljubljenoga Sina, Gospodina našega Isusa Krista, kao zadovoljštinu za grijehe naše i grijehe cijeloga svijeta.

b) na mala zrnca (deset puta)
Po pregorkoj muci Isusovoj,
Budi milosrdan nama i cijelome svijetu.

(Ovo je ispravan način moljenja Krunice. Kako je od samoga početka Krunica Božanskog Milosrđa donijeta u Hrvatsku prevedena sa Njemačkog jezika, a original je na Poljskom jeziku, izgubila je tako svoj originalni smisao teksta, te se u narodu proširio način moljenja "smiluj se nama i cijelome svijetu", što nije točan prijevod onoga što je Gospodin Isus izdiktirao Sv. Faustini)

Na kraju krunice doda se tri puta:

Sveti Bože, Sveti Jaki Bože, Sveti Besmrtni Bože, smiluj se nama i cijelome svijetu.
(U ovom zadnjem dijelu Krunice tekst "smiluj se nama i cijelome svijetu" ne mijenja se)



Post je objavljen 07.04.2007. u 08:38 sati.