Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

MAXWELL


Maxwell - This Woman's Work.mp3
Po mom mišljenju jedan od najboljih pjevača današnjice, Maxwell, smatra se jednim od začetnika neo-soula, a kao svoje glazbene uzore navodi Marvina Gayea i Princea. Kako sam kaže, na njega kao osobu, ali i kao umjetnika utjecala je činjenica da je odrastao bez oca, koji je poginuo kad je Maxwell imao samo 3 godine.
Sa 17 godina počinje pisati pjesme, a nekoliko godina kasnije potpisuje za Columbia Records.
Debitantski album, Maxwell's Urban Hang Suite, objavio je 1996., a isti je bio nominiran za nagradu Grammy, te ostvario zlatnu tiražu.
1998. objavljuje svoj drugi po redu studijski album, Embrya, koji je ostvario platinastu tiražu, a s njega je skinuta i pjesma Fortunate, njegov najveći hit do sada (#4 US), Billboardov #1 r&b singl spomenute godine.
Treći album, Now, objavljen je 2001. godine. Debitirao je na prvom mjestu Billboardove ljestvice albuma, prodao se u milijunskoj nakladi, a s njega su skinuti hitovi Get 2 Know Ya (US r&b #25), Lifetime (US #22, US r&b #5), This Woman's Work (US #58, US r&b #16).
Fistfull Of Tears singl je koji najavljuje njegov četvrti po redu album, Black Summers' Night, prvi dio trilogije najavljene za sljedeće 3 godine.
Iako pjesma koju sam odabrao nije reprezentativan uzorak Maxwellove interpretacije, jer je cijela otpjevana u falsetu, neki ju smatraju legendarnom izvedbom pjesme Kate Bush.

Post je objavljen 06.04.2007. u 17:54 sati.