Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/janjo

Marketing

ZA MILENU

Ovo je napisala šesnaestogodišnja Milena Olujić, 17.veljače 1992. Te večeri sjela je za stol i počela pisati školsku zadaću, ne sluteći da će, nekoliko sati nakon toga, kada je već obukla pidžamu spremajući se za počinak, petorica HOS-ovaca upasti u njenu kuću te ubiti nju, njenog tri godine mlađeg brata, oca i majku.
"Tko ima uši, neka čuje!" (Isus Krist)

Svi mi ponekad lutamo i ne znamo gdje ćemo stići, to jednostavno mora biti tako jer razočarenje u životu je često i tada se čovjek nađe na raskrsnici i pita se što valja činiti.
Moj život je imao dosta takvih trenutaka, iako nisam pesimist i život mi nije „Prohujalo s vihorom“. Pokušavam gledati na svijet ok sebe što ljepše mogu. Ali, kao i svi, i ja sam imala dosta tužnih trenutaka i tada samo mrak, tuga, crne misli putuju samnom kroz prazan horizont u neki nepovrat. Tada se pitam da li sam sretna i imam li uopće svoj život, mir.
Bezizlaznost nikada ne vidim jer uvijek u meni ima nade da će sve jednom proći, da će meni netko pružiti ruku spasa i spasiti me ponora. Nadam se da će sunce i za mene svanut te da će zrake svjetlosti doći i do moga srca.
Bježim od sebe, a majka mi često kaže da sam u takvim godinama i da sve primam suviše tragično. Lično mislim da sam preosjetljiva i zato često osjećam ogromnu prazninu i ponovo se pitam „zašto“.
Nikad nisam usamljena jer imam oko sebe svoje roditelje i prijatelje bez kojih život ne bi imao smisla i oni su ti koje ja neizmjerno volim i ne bih željela da ih ikada razočaram.
Moji roditelji su predivni i razumiju me, sve moje uspjehe i neuspjehe. U ljude još uvijek vjerujem iako i to zna biti velika iluzija i ljudi znaju biti zli, ali vjeru još nisam izgubila i to mi je drago. Kada se sjetim, prije dvije godine izgubila sam dragu osobu, moju baku, i tada sam lutala, živjela u nekom svom svijetu iz kojeg nisam htjela iskoračiti jer stvarnost je bila i suviše bolna.
Ali ljubav i razumijevanje je spas za sve, treba živjeti i voljeti i čvrsto biti na zemlji i ne pokolebati se pred ničim.


Image Hosted by ImageShack.us



Post je objavljen 06.04.2007. u 16:30 sati.