Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

AMERICAN IDOL


Ovogodišnji Američki Idol već počinje stvarati zvijezde, iako je ostalo još 9 natjecatelja.
Jordin Sparks moj je osobni favorit. Djevojka koja ima tek 17 godina pokazala je premoć nad svim izvođačima, a njezina interpretacija pjesme I Who Have Nothing jedna je od najboljih s tog natjecanja uopće. Ovdje je njena interpretacija pjesme, koju su između ostalih izvodili i Shirley Bassey i Tom Jones.
Jordin Sparks - I Who Have Nothing (live).mp3
S druge pak strane, sav mogući publicitet primitivna Amerika priskrbila je pjevaču pod imenom Sanjaya Malakar. Od 4 dečka u finalu, netko bi mogao primijetiti da su sva četvorica- gay.
Međutim, najlakše se bilo okomiti na onog najočitijeg iako je isti zapravo- najbolji pjevač i najbolji interpretator u skupini. Tako se nerijetko pojavljuju izjave tipa da ga treba ubiti, da je odvratan i da ga se ne može gledati. To što ga neka publika omalovažava i nije nešto čudno, ali činjenica da to isto radi i žiri, nešto je preko čega se ne bi trebalo prelaziti tako lako.
Zemlja koja se toliko trudi biti liberalna, neprestano zakazuje. Ta njihova lažna tolerancija najbolje je došla do izražaja u showu Ellen DeGeneres, gdje je publika koja poštuje superkul i zabavnu im Ellen, IAKO je lezbijka, javno izviždala dotičnog pjevača na spomen njegova imena.
Ovdje je njegova izvedba pjesme No Doubt - Bathwater. Zanimljivo, na kraju pjesme začuje se smijeh Paule Abdul, iako se izvedbi zapravo nema što prigovoriti.
Sanjaya Malakar - Bathwater (live).mp3



Post je objavljen 06.04.2007. u 03:31 sati.