Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

U Zagrebu: Cvjetni trg i njegov klon, pa preko Karlovca do Šolte

Image Hosted by ImageShack.usAko ste došli na ovaj članak jer sam ga uvrstio u kategoriju "seks": to je zato, jer pri kraju nešto pišem o prostituciji! dead

Jučer smo dobili definitivnu potvrdu iz Družavne uprave da je registrirana promjena imena naše stranke u Zelena lista (službeno mrežno sjedište još će neko vrijeme imati adresu zeleni-zagreb.org), te promjene Statuta koje su bile potrebne za prelaz na nacionalno djelovanje.

Nije to samo formalni čin. Naše se aktivnosti, a time i poslovi koje glavni tajnik mora obaviti, naglo umnažaju. Usprkos tome, našao sam vremena da obavim ono što samtram svojom građanskom dužnošću: pomoći inicijativi za spas Cvjetnog trga, kada zatrebaju volonteri za dežuranje na štandu. Jučer sam od 11 do 14 sati na Cvjetnom trgu, odnosno početku Bogovićeve, a lijepo društvo jedne aktivistice, studentice dizajna, pomoglo je da vrijeme brže prođe! cool Bilo je prohladno, ali prikupili smo nekih 200 potpisa (ukupni broj do sada je nekih 46.000).

Image Hosted by ImageShack.usFotografije koje prilažem sa tog su dežurstva, a plakat od akcije povodom Međunarodnog dana zdravlja ili tako nešto, koja se odvijala istiovremeno. Obično mjere tlak, to je banalno (moj je prije bio snižen, sada je dobar), ali rekoše mi da ovog puta, pazi bogati, mjere gustoću kostiju!? Čemu li to služi i zašto to rade!!?? eek Pa sam otišao pogledati, ali peh, radili su izgleda samo do jedan, pa sam zakasnio. no

Danas smo poslali priopćenje za javnost povodom jednog gradskog problema: objelodanjen plan za novu gradnju na mjestu nekadašnjeg "Gradskog podruma". kojem je Jutarnji list, u očito sponzoriranoj kampanji, posvetio tekstove tri dana zaredom, od 29. do 31. ožujka; naročito je lijep ovaj naslov: Bazeni i zimsko vrtovi u starogradskoj jezgri. U Novom listu je pak novinar Vanja Vesić objavio komentar pod izvrsnim naslovom Cvjetni trg dobio klona Priopćenje (pogledajte ga na h-alter.org, pod naslovom Što je s gradom po mjeri čovjeka?) potpisali su vjećnici Zelene liste u Vijeću gradske četvrti Gornji grad – Medveščak: imamo ih isto kao HDZ i SDP, troje od 15 vijećnika, od čega je jedna prešla u našu stranku iz HNS-a!

Image Hosted by ImageShack.usDanas smo pak imali tiskicu (e, to je moja riječ za "presica! lud) u Karlovcu, gdje se predstavio Inicijativni odbor stranke. Jedan izvještaj donosi Radio Mrežnica na svojem mrežnom sjedištu (što je, naravno, domaća inačina za "web site" yes).

Dobili smo i neke članove u drugim dijelovima Hrvatske, pa nam je tako pristupio i vijećnik u Vijeću općine Šolta Zlatko Burić; to je naš osmi lokalni vijećnik! Zanimljivo: na Šolti, od 11 općinskih vijećnika, osam je sa četiri nezavisne liste, a po jednog imaju SDP i HDZ!

Razgovarao sam danas i sa Šibenikom, gdje je na vidiku teški ekološki i ne samo ekološki skandal, ali za sada neću o tome. Jučer sam bio u Dubravi povodom jednog apela za pomoć koji smo primili. U stranci radimo na izbornom programu. Nismo još razgovarali o našem stavu prema prostituciji; smatram da postoje samo dva konzekvetna modela: legalizirati ju (kao što je što je u Nizozemskoj, gdje su dame iz Ulice crvenih svjetiljki nedavno imale nešto kao "Dan otvorenih vrata" rolleyes), ili pak prestati kažnjavati davateljice/davatelje usluga, a kažnjavati korisnike (uz obavezno javno objavljivanje imena naughty). Drugu soluciju prihvatili su jučer sudionici okruglog stola "Prostitucija i trgovanje ženama".

Eto, toliko za danas.

Post je objavljen 05.04.2007. u 22:37 sati.