Kako neki Hrvatsku smatraju banana-državom, evo vam danas dajem dva recepta s bananama.

Prvi za mafine od banana i datulja, spomenute u prošlom postu. Uspjeli su.
Inače, zatražila ga je jedna trudnica, a njima se želje moraju ispunjavati.
usput, kokoš, slala sam ti mejlom, ali se vraćaju. Nisi valjda stavila muževo prezime i u adresu mejla?!
Mafini:
300 g brašna (ja stavila oštro), 2 žličice praška za pecivo,
žličica začina, 100 g smeđeg šećera, šalica zgnječene banane,
šalica nasjeckanih datulja, 3 stučena jaja, 80 ml biljnog ulja, 80 ml Stepka (mlaćenica).
Sve smiješati, prvo suho pa voće pa mokro. Peći na 180 stupnjeva, 20 min.

Drugi je nešto posve jednostavno, a genijalno. Jutarnji frape od banana.
Ali može se konzumirati u svako doba. Ja ga, debela stoka, gutam kao doručak u zadnje vrijeme.
I nakon njega sam baš fino haj fajv, puna energije. Do ručka, naravno.
Za jednu osobu: izmiksati jednu bananu, žlicu meda, žlicu zobenih pahuljica i 3 dcl mlijeka (ja koristim sojino ili rižino, ali ja sam čudna).
Diže iz mrtvih! Pogotovo ako su mrtvi večer prije jeli zabranjeno voće u vidu ćevapa.
Uživanje u oba recepta potpunije je ako pritom slušate mladenački bend Mladena Burnaća, Brze banane, ili staru zvijezdu Đina Bananu, ali nemate li njihovih uradaka, poslužit će i neka druga vedra glazbena kulisa.
Post je objavljen 05.04.2007. u 17:40 sati.