Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

NOVO: Paul Krassner - 'Čarobne gljive i ostale šlagiralice' (Celeber, 2007.)

Paul Krassner
'Čarobne gljive i ostale šlagiralice'

publicistika
izd. Celeber
meki uvez;
12x19 cm; 332 str.,
preveo s engleskog Miro Labus
dizajn naslovnice: Zlatka Salopek i Ana Kunej

Riječ izdavača


U celeberovoj biblioteci Y upravo je objavljena dugo očekivana knjiga Čarobne gljive i ostale šlagiralice autora Paula Krassnera.
Volite li mućkati psihodelične koktele?
Jeste li ikad bili toliko očajni da biste sendvič sa salamom i senfom najradije posuli sjemenkama slaka, samo da se otkačite?
Bilo da ste povremeni korisnik ili konzument s posve izraslim krilima, ova zbirka nekonvencionalnih zgoda tjerat će vas da pucate od smijeha. Priče koje je sakupio Paul Krassner, 'otac tiska iz podzemlja', istražuju šašava, čudnovata i žestoka iskustva ekipe koja je eksperimentirala s čarobnim gljivama, ecstasyjem, peyotlom, opijumom, DMT-jem, kokainom, belladonnom, žabljom slinom i čitavom gomilom ostalih tvari od kojih eksplodira um, iskoče oči, a svijest se širi. Priče od i o Terenceu McKenni, Johnu Lennonu, Kenu Keseyju, Ramu Dassu, Williamu S. Burroughsu, Michaelu Simmonsu, R. U. Siriusu, Johnu Lillyju, Robertu Antonu Willsonu, Ivanu Stangu, Stephenu Gaskinu i Lisi Law, natjerat će vas da se previjate od smijeha i posegnete za malo one posebne robe koju čuvate u tajnom pretincu.

Paul Krassner rođen je 1932. g. Bio je ‘čudo od djeteta’. Svirao je violinu i bio najmlađa osoba koja je ikad svirala u Carnegie Hallu. 50-ih godina njegova je karijera krenula u drugom smjeru, kad je postao jedan od najvećih i najvažnijih satiričara u Americi, no i dalje se nastavio baviti glazbom. Također, bavio se stand-up komedijom, bio miljenik kontroverznog komičara Lennyja Brucea, dok je istovremeno radio za časopis The Mad. Veteran je radikalnog novinarstva, utemeljitelj ljevičarske publikacije The Realist i suutemeljitelj Međunardone stranke mladih (YIPPIE). Trenutno radi kao kolumnist u New York Pressu, Disinfotainment todayu, AVN Onlineu i High Times Magazineu. 2005. g. bio je nominiran za nagradu Grammy. Paul Krassner zauzima svoje mjesto i u Counterculture Hall of Fameu.
Objavio je ukupno 12 knjiga.




Post je objavljen 05.04.2007. u 11:09 sati.