Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

NOVI SINGLOVI

TORI AMOS Big Wheel
Zanimljivo. Iako će netko reći da ne bih smio/trebao kritizirati blog koji dnevno ima tisuću posjeta, ne mogu se suzdržati. Ovako stoji na dotičnom blogu "... I have to say i've never heard any music from Tori". Pomalo čudno za nekoga tko navodno prati glazbu da nije čuo ništa od pjevačice koja iza sebe ima 10 albuma. A opet s druge strane, na listi najomiljenijih izvođača nalaze mu se Nivea, Kelly Clarkson i Christina Aguilera, pa možda ipak nepoznavanje šireg spektra glazbe i nije iznenađujuće. Kelly Clarkson ipak na svom albumu obradi 57 žanrova, pa možda misli da će od nje naučiti sve potrebno o svim žanrovima.
Kako god, Big Wheel, pjesma je koja je poslana na radio stanice, međutim odmah je bojkotirana od strane medija zbog upotrebe akronima MILF, tako da to ipak službeno neće biti singl.
Za najavni singl novog albuma, American Doll Posse, koji će biti objavljen 1.svibnja ipak će se tako odabrati između pjesama Teenage Hustling i Bouncing Off Clouds, pa stoga za ovu pjesmu nema ocjene.

50 CENT Straight To The Bank
Curtis je naziv novog albuma 50 centa, a najavljen je za 19.lipnja. Najavni singl je pjesma Straight To Bank, a producirali su ju The Ty Fyffe and Dr. Dre. Pjesma nema ništa po čemu se izdvaja od milijun sličnih pjesama s rap/hip hop ljestvica. Naprotiv, teško je pamtljiva i nema catchy pripjev. I nije ni to najgora stvar, jer takvih pjesama ima napretek, a na kraju ispadnu odlične. Ali produkcija koja podsjeća na hrvatski hip hop nije nešto što se da prožvakati. Iritantni beat za koji sam mislio da samo naši hip hop producenti mogu proizvesti proširio se nažalost i po svijetu.
OCJENA: 2

LL COOL J Whatcha Hood Like
I kad pomisliš da ne može tako loše u jednoj rundi, eto ga na. Zanimljivo, ovu je pjesmu producirao 50 cent, a najavljuje novi album lip lickera LL Cooj J-a, Todd Smith Pt. 2: Back To Cool , koji će biti objavljen u svibnju. Ne znam da li je sve to dio njegovog marketinškog plana ili je LL Cool J stvarno tako ljigav i arogantan. Kako god se okrene, it ain't workin. I kome je zapravo namijenjeno njegovo polugolo tijelo na naslovnici albuma?? Dečkićima koji u njemu vide uzor ili curama koje ionako neće kupiti taj album?
Sve u svemu, produkcija ovdje i nije toliko loša, glavni problem je tekst i pomisao na onoga tko ga izgovara.
OCJENA: 2

JOSS STONE ft. COMMON Tell Me What We're Gonna Do Now
Joss Stone ft. Common - Tell Me What We're Gonna Do Now.mp3
Preobražena, zločestija i umišljenija no ikad, vratila se i Joss Stone. Kasni na koncerte po dva sata bez ikakve isprike i gdje god stigne izjavljuje da nije stajala iza prva dva albuma. To će vjerojatno izjaviti i za ovaj, nakon što objavi sljedeći, ali što sad. Sve za bolju prodaju.
Ipak, u rodnoj joj zemlji izazvala je upravo kontraefekt, jer album nije debitirao u topu 10, prodaja mu je sve lošija, a takve su i kritike. Ipak (da li zato što je producent na albumu Raphael Saadiq ili ne), u Americi bilježi relativan uspjeh.
Ja jednostavno ne volim njen glas. Još više od toga njenu osobnost. Ipak, stavit ću na stranu svu netrepeljivost koju imam prema njoj i reći da je ovo dobra pjesma. A Joss Stone zvuči podnošljivo. Istina, tamo negdje pred kraj pjesme ponovo izvodi svoje vokalističke egzibicije, ali kratko je i da se pretrpjeti. Drugi je to singl s albuma Introducing Joss Stone.
Pjesma je ispod naslova.
OCJENA: 4+

DIDDY ft. CIARA & BIG BOI Wanna Move
Četvrti singl s Diddyjevog albuma Press Play. Prilično dobro s moje strane, jer ta pjesma polako zatvara onaj krug najboljih pjesama s albuma. Album je do sada u Americi prodan u oko 600 000 kopija.
Iako mi se pjesma na početku nije sviđala, s vremenom je ušla u uho. Diddyjevi dijelovi nisu loši, Ciara je standardno ok, ali ipak najbolji iz ove trojke izašao je Big Boi. Pjesmu je producirao Danja, a između ostalih, potpisuju ju i Ciara, T.I & Diddy.
OCJENA: -4



Post je objavljen 04.04.2007. u 18:54 sati.