Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/borut

Marketing

Ubojstvo u Safariju

Atari je bila 46-ogodisnja dominantna slonica u Safariju u Ramat Ganu. Dosla je u Safari kad je imala deset godina s jos nekoliko zenki i nakon sto je odrasla preuzela vodstvo krda. Bila je vrlo plodna i na svijet donijela desetke slonica koji su se razisli po ZOO-ima diljem svijeta.

.....

Josi je muzjak koji se je rodio u Safariju prije 33 godine. Slovio je za relativno mirnog slona koji nije pravio puno problema. Uredno je obavljao muske "duznosti" i iza njega su vec deseci potomaka sa zenkama iz krda.

......

Ali ne i sa Atari. Medju njima nije bilo ljubavi. No, da ce joj danas iza podneva on prici i sa svojih 7 tona tezine natjerati do obliznjeg zida i tamo gurnuti u stijene nekoliko puta dok nije malaksala i bezivotno pala na zemlji, nitko nije mogao pretpostaviti.

Cuvari su reagirali i odvojili Josija od krda, a krdo pokusali odvesti u drugi ogradjeni prostor, ali slonovi bez svoje predvodnice nisu znali sta se od njih trazi. Bespomocno su se vrtili u prostoru i cekali na Atari.

Amaterske kamere su zabiljezile sve, ovdasnja televizija je pokazala, a ja savjetujem ne gledati do kraja. Scena je mucna.

Zatrazena je pomoc od svjetskih strucnjaka da prouce ponasanje Josija i nadju rjesenja i za njega i za krdo!

Snimke: Tibor Jigar

Post je objavljen 04.04.2007. u 20:19 sati.