Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinuviel

Marketing

Mormegil IX.

Napokon smo dovedeni pred starca posljednji put. Sjedio je ispred nas na svome tronu. Zelena
ruka izvirila je ispod crnog plašta, a ispucale usnice nešto su tiho mrmorile. Ispred njega se počela formirati crvenkasta maglica koja je polako počela dobivati oblik. Bio je to jedan od demona s druge astralne ravni. Fistandantilus mu je nešto rekao i demon je prošao iza njega kroz jedna od vrata. Ubrzo se vratio noseći na pladnju crne ogrlice, potpuno okrugle i savršeno glatke. Bez riječi smo uzimali svatko svoju i stavljali je oko vrata.
-Sada će svi znati kome pripadate! No to ćete tek otkriti.
Opako se cerio Fist.
-Donijeti ćete mi mač. Pazite da ne zastranite. Tako vam je to kad se igrate igre prijestolja.
Već su nam prilazili patuljci da nas odvedu kad je Fist nadodao:
-I da, onaj kojeg tražite više nije onakav kakav mislite da jest.
Bila je to rečenica koja će nas dugo proganjati i provest ćemo mnoge sate razmišljajući i raspravljajući o tome. Bilo kako bilo, otpratili su nas iz grada. Posvuda su bile iskopane jame i iz njih su dopirali neprirodni krikovi. Čini se da Fistandantilus priprema vlastitu stravičnu vojsku. Dok smo izlazili iz grada mimoišli smo se sa dva tamna vilenjaka koja su nas oholo pogledala. Izgleda da je Fist sklapao saveze sa svim tamnim stranama do kojih je mogao doći.
Čim smo izašli iz grada stali smo odmoriti se na svježem zraku. I dok smo opet slobodni zadovoljno pregledavali opremu koja nam je u cijelosti vraćena, mag se odmaknuo od nas. Dula se počela smijati; okrenula sam se taman na vrijeme da vidim Beathora kako jednom bosom nogom gazi po prstenu. Nasmijala sam se i ja, izgledao je strašno isfrustrirano. Napokon je sjeo i ljutito bacio šešir s glave. Došlo je vrijeme da saznamo tko je zapravo Fist i zašto je naš mag toliko bijesan.
-Fist je kreatura, čovjek koji je živio pred mnogo godina i uspio postići besmrtnost. Ono čemu teži jest da postane bog. Zaposjeda druge kako bi sam mogao živjeti i ne može umrijeti dok se ne unište dva kamena u koje je prelio svoju životnu energiju. Neko vrijeme ga je nosio Raistlin u sebi. Magiju koristi bez ikakvog znanja o Arkani; on nosi magiju u sebi. Zapravo, Fist je najmoćnija kreatura koja hod Krynnom. Čak se i borio u bitci protiv Gotmunga. Jedini koji mu može parirati je moćni bijeli mag Par-salin, koji ga je već jednom uspio prevariti.
A naš mag ima jedan njegov dio, ali mu ne može prići. Beathor nam je pričao u natuknicama, tek toliko da uspijemo stvoriti sliku. Iako mislim da je tako govorio jer je bio previše ljut da bi nam mogao ispričati cijelu priču. U svakom slučaju, znali smo da ne smijemo mač donijeti Fistu. Ali nismo znali kako djeluju ogrlice koje su na nama. Pretpostavljali smo da funkcioniraju kao nekakav uređaj za praćenje. Zamišljali smo Fista kako pomoću magije promatra gdje smo i što radimo. Kako smo naivni bili!




Post je objavljen 04.04.2007. u 09:48 sati.