Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bluesinmyhead

Marketing

Speed up the time. Please?

- Votku. Duplu molim.
- Hm, ne misliš li da je malo prera..
- NE.
- Dobro.

Bila je jazz večer u gradu. Neki duet iz Mađarske, samting, samting… prijatelj i ja smo ušli u klub i sjeli za jedan stol sretni što smo pronašli mjesto. Pogled mi je spontano pao na dva stola do nas, i vidjela sam Njih. Nju i Njega. Gđicu Savršenu i gospodina Ostavio-sam-te-zbog-bolje. On mi je samo klimnuo glavom. A onda je došao konobar. Trebala sam dozu alkohola i to brzo.

Čudna je to stvar sa bivšima. Ne misliš na njih, čak te ni ne zanima šta rade i čim se bave u svom životu. Sa svojim prijateljima pljuješ po njima i njihovim glupim navikama, fetišima tokom seksa ili izjavama koje su ti se u vrijeme veze činile baš slatke, ali si nakon prekida naglo shvatila da u njima nema ništa slatko, nego da su bljutave i isfucane.
Ne zanima me više taj dečko. Ali apsolutno niti malo. Ali kad sam ga vidjela kako tamo sjedi, s NJOM, dobila sam takav flash – back na onaj dan kada me je ostavio i kako sam se odvratno osjećala još mjesecima poslije. Kako sam si smišljala u glavi što bi bilo da imam vremensku kapsulu i da mogu vratiti vrijeme. Kako bih se ponašala, možda mu bolje udovoljila ili ne znam ni sama što. Samo da našoj vezi mogu produljiti vijek trajanja. I krivila sam sebe, svoje navike, i sve svoje za taj prekid. Za to što si je on našao bolju i mlađu. I upala u agoniju. U začarani krug.
Stvar je u tome da u svojoj glavi znaš da ćeš sa vremenom biti bolje, i da će lijepa sjećanja polako izblijediti i da je svakom čovjeku drugi čovjek stvar navike. I znaš da si savršeno živio bez tog nekog do onog dana kad si ga upoznao i da isto tako savršeno možeš nastaviti živjeti sam sa sobom od onog dana kad te ostavio. Ali u tom trenu ti se čini da je vrijeme stalo, da si zarobljen u svojoj glavi i u svom srcu. Tražiš razloge, previše analiziraš, ali negdje duboko u sebi znaš da ništa od toga neće vratiti ni vrijeme ni vašu vezu. Da bar postoji jebena tipka za premotavanje naprijed. Speed up the time, please. Jebote.

- Konobar?
- Izvolite?
- Još jednu duplu.

Post je objavljen 08.02.2007. u 02:51 sati.