Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paor

Marketing

Bez naslova


Čak 99 posto staja i objekata koji se koriste za držanje mliječnih krava i proizvodnju mlijeka na području županije nije legalno i s ulaskom u Europsku uniju praktično će biti onemogućena daljnja proizvodnja u tim objektima.
------------------

Svjetski trend je sve veće okrupnjivanje farmi, tj. nestajanje malih farmera. Uz to primjetan je odljev državnih poticaja od malih seljaka, odnosno strogo ruralne sredine. Ni Hrvatska nije imuna na takove trendove.
Izborna godina je idealna prilika da političari i tu tematiku spomenu...
-------------------

E.Coli u špinatu, salmonela u maslacu od kikirikija, listerija u hot-dogu su samo od nekih posljednjih uzroka kotaminacija iz hrane u amerikanaca. Pretpostavlja se godišnje oboli čak 76 mil.ljudi, a da umre 5000.
-------------------


Putevi privatizacijski (tajkunski) mogu biti različiti. A kad jedno prehrambeno poduzeće zadesi sudbina kao na ovoj slici, onda posljedice trpi cijeli kraj.
------------------

Mogu ja biti protiv GMO koliko hoću, ali činjenice su ipak nešto drugo.
Dok razvijene zemlje sve više eksperimentiraju i komercijalno prakticiraju GMO kultivare, afričkim zemljama se isti pokušaji sustavno stopiraju. Očito, licemjerje prvog reda.
------------------

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva otvorilo je danas drugi natječaj za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz SAPARD programa. Natječaj će biti otvoren 120 dana tj. do 28. srpnja 2007. godine.
---------------------

Lijepo je imati novu i modernu farmu, ali uložiti 1 700 000 kn za samo 30 krava i nije baš najpametnije.
--------------------

Burger King's, drugi po veličini svjetski proizvođač hamburgera, je objavio senzacionalnu vijest - počinje sa otkupom jaja i mesnih prerađevina od farmera koji svoje životinje ne uzgajaju nehumanim postupcima.
---------------------

Predstojeća sjetva kukuruza u USA bi mogla biti rekordna po zasijanim poršinama. Razlog tomu je sve raširenija upotreba etanola u energetici, a koji se uglavnom dobija iz kukuruza. Stočari i ostali korisnici te kulture se pomalo pribojavaju porasta cijena. Vrijeme, odnosno tržište, će pokazati pravo stanje stvari. Implikacije su, moguće globalne
--------------------

FAO predviđa redkordan urod žitarica ove godine. Predviđanja se uglavnom temelje na povećanju zasijanih površina.
Ja nisam tako veliki ekspert, ali mislim da je prerano za takav optimizam. Godina je dugačka, globalne anomalije sve češće pa...

Post je objavljen 03.04.2007. u 17:57 sati.