Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/okruglalopta

Marketing

3.4.2007.

Hayes – Bedford 1 (2.00 @StanJames) 7/10

Bedford je trenutno uvjerljivo zadnji u Juznoj konferenciji, imaju 6 bodova manje i utakmicu vise od predzadnjeg Basingstokea i cak 11 bodova manje od 'sigurnog', 19. Weston-super-Mareja. Ako Hayes pobjedi u ovoj tekmi, dolazi na to 'sigurno' 19. mjesto, a Bedford ce imati ogromnih, vjerojatno nedostiznih 13 bodova manje.

Bedford je najgora gostujuca momcad lige, omjer im je 2-1-14, a gol razlika 12:38. Nakon sto su 20. ozujka iznenadili pokupivsi bod doma protiv 9. Eastbournea (koji ce, doduse, tesko do play-offa, pa je vjerojatno presudila motivacija – a i samo napola uspjesno, posto je zavrsilo 1:1), skupili su nova 3 poraza, jedan gostujuci kod 17. Eastleighja i dva domacinska, protiv 10., ali potpuno posrnulog Fishera i protiv buduceg prvaka Histona.

Gosti su prije par dana ostali i bez veznjaka Goulda koji je pobjegao u Southern Premier ligu (King's Lynn) u kojoj ce se od iduce sezone gotovo sigurno natjecati i Bedford, a u utorak nece igrati niti uvjerljivo najbolji strijelac Bedforda ove sezone, Draycott ('the young striker is away with England Colleges in Korea until April 5'). Upitan je jos jedan napadac, Sozzo, koji je u klub stigao pocetkom ozujka. Treci napadac Bedforda, Lyon, silom prilika konstantno dobiva mjesto u prvih 11, no ove je sezone postigao samo 2 gola, a zadnji put je zabio jos pocetkom studenog. U napadu je uz njega u subotu bio novi Bedfordov klinac, Temitope Arojogun, jos jedan od onih koji trenutno po kvaliteti ne zaslužuju biti u pocetnom sastavu, ali iduce sezone ce biti jedan od glavnih napadaca, nakon sto odu bolji.

Nedavno je taj brod koji tone zvan Bedford napustio jos jedan vrlo vazan igrac, Bonner, koji je trebao ostati do kraja sezone, no kada je shvatio u kakvoj se situaciji nalazi Bedford, zamolio je maticni klub da ga posude nekom drugom. Nakon toga su ga poslali u Heybridge, momcad iz sredine tablice Ryman lige (koja je jednu stepenicu ispod Juzne konferencije) i nije imao nista protiv.

Navijaci Bedforda trenutno razmisljaju o iducoj sezoni, nekom iskusnijem treneru i ne mogu prezaliti proslogodisnji odlazak napadaca Renea Howea koji je nedavno za Kettering postigao 4 gola u tekmi protiv Hydea. Na kraju ove sezone ocekuje se odlazak dvojice najboljih igraca, Hoytea i golmana Brownea za kojeg se prica da ce u Histon. Brown nije branio ni u subotu – trener Bimson ocito polako stvara momcad za iducu sezonu i igrace koji ce uskoro napustiti klub sve cesce ostavlja na klupi ('Although no official announcement has been made it seems that Stuart Bimson will be manager next season as he made several team changes all with a view to the future. Ian Brown, Lee Howarth and Derwayne Stupple were all on the bench with Andrew Stevens taking over in goal, Craig Grieve at centre back and Ben Farrell in midfield').

Hayes je na opasnom 20. mjestu, predpredzadnjem, onom koje vodi direktno u nizu ligu. Najgori su domacini u ligi – omjer im je 3-4-11, a gol razlika 18:32, no Bedford je jos gori gost, a i Hayes je u mini-seriji. Nisu izgubili vec dvije tekme zaredom (gostujuci remi kod 2. Salisburyja prije tjedan dana, pa domacinska pobjeda nad Eastleighjem u subotu, a i prosla domacinska tekma je bila uspjesna – remizirali su s 5. Bishop's Stortfordom), a nece bogami ni ovu.

Hayesu se tik prije subotnje tekme vratio iskusni stoper Jamie Jarvis. Igrao je i u subotu kad je Hayes na svom terenu uspio pobjediti 17. Eastleighja. Subotnju tekmu je propustio (nisu stigli na vrijeme srediti papire) jos jedan povratnik u Hayes, veznjak i bivsi kapetan Kevin Warner (237 utakmica i 34 gola za Hayes, evo sto kazu navijaci: 'We've missed him so much more than I thought we would'), ali igrat ce protiv Bedforda. Sredinom ozujka vratio se i veznjak Ridgway, a stigao je i branic Munday.

Bolje razdoblje za Hayes pocelo je kad su se nakon teskih ozljeda u pocetni sastav vratili stoper Collins (pauzirao 4 mjeseca) i napadac Scott (pauzirao 2 mjeseca) koji je u subotu postigao oba gola za Hayes (a zabio je i prije dva tjedna na uspjesnom, polufinalnom kup gostovanju kod Hendona). Jos da ponovo proradi ofenzivni veznjak Feeney koji nije zabio vise od mjesec i pol, a u sijecnju i veljaci je imao seriju od 6 golova u 6 tekmi (na svakoj po jedan)...

Jedna od tih 6 tekmi bilo je i gostovanje kod Bedforda – Hayes je tada pobjedio 2:1, a igrali su bez dvojice standardnih stopera i dvojice glavnih napadaca (umjesto ozlijedjenih Scotta i Knighta tada su u napadu bili Palmer koji je nedavno otisao nakon sto je ispao iz udarne jedanaestorice i trenutno treci napadac Bartley koji je i zabio drugi gol Bedfordu). U utorak ce Hayes biti u najjacem mogucem sastavu – svi su se oporavili, mnogi su se vratili pomoci u trenutku kad je glavni cilj osigurati opstanak, a stigla su i pojacanja. Sve osim pobjede domacina bilo bi veliko iznenadjenje, a svaki koeficijent veci od 1.50 u ovakvim situacijama naprosto moram uzeti.

FT 3:1




Post je objavljen 03.04.2007. u 13:56 sati.