Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

DEEMI


Iz Brooklyna, čiji je opasan i težak život opisivao i Notorious B.I.G prije desetak godina i promijenio hip hop zauvijek, stiže nam ispovijed pjevačice Deemi koja, kako sama kaže, predstavlja "soundtrack svog života".
Život joj nimalo nije bio lak. Sa svega 17 godina rodila je prvo dijete, a godinu dana nakon toga i drugo. Cijelo to vrijeme trpila je nasilje njihovog oca, kojeg je nedugo zatim ostavila. On je nakon toga uhićen, te poslan u zatvor, a 2004. je ubijen. U teškim situacijama, glazba je za nju predstavljala spas.
Počela je pjevati kao djevojčica, nastupala je u raznim zborovima, političkim skupovima, a pjevala je i pred bivšim predsjednikom, Billom Clintonom. Odrastala je slušajući Arethu Franklin, The Carpenters, The Beatles i Billie Holiday.
Sa producentima Chrisom Stylesom i Wayneom počela je raditi na svom albumu, opisujući svoju životnu priču kroz svaku pojedinu pjesmu, ne suzdržavajući se od upotrebe teških riječi i opisa svega lošeg što ju okružuje.
"no all stars cats, no scripts, no budgets in the soundtrack of my life
just drugs and violence, sex and cryin' in the sountrack of my life
I'm like Halle in Monster's Ball, Jada in Set It Off in the soundtrack of my life...." kaže Deemi u svom singlu Soundtrack Of My Life. Na pjesmi gostuje violinistica Miri Ben-Ari.
I ne znam što je to točno u tome kad pjevačice obrađuju muške pjesme, ali daleko više uživam kad Teedra Moses pjeva Lean Back, Amerie Money Maker ili pak Deemi- Hotel.


Post je objavljen 02.04.2007. u 20:23 sati.