Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Mesić je falsificirane transkripte povjerio Francuskoj i Haagu

Žalosno je da „Zajednica udruga hrvatskih branitelja“ jedina, tražeći odgovornost onih koji su falsificirali „Brijunske transkripte“ i lažno svjedočili u Haagu, očajnički upozorava na skori brodolom hrvatske državnosti na Međunarodnom kaznenom sudu za ratne zločine u Haagu.

Hrvatska hermetička politička scena, nasljeđena iz bivšeg saveznog sustava, ne reagira. Očito su prezauzeti finaliziranjem projekta u sklopu CEFTA-e – „Zapadni Balkan“. Pod patronatom Stjepana MESIĆA i Ive SANADERA, a glede konsolidacije te tvorevine suprotne Ustavu Republike Hrvatske, upravo završavaju transfere hrvatskih trgovačkih društava Miloševićevom financijeru Miroslavu MIŠKOVIĆU.

Ipak se javlja Stjepan MESIĆ te začuđeno i nevino izjavljuje u Jutarnjem listu 28. ožujka 2007.: „Nije bilo zajedničkog zločinačkog pothvata“....“nije mi poznato na temelju čega je optužnica složena“.

Par dana nakon službenog posjeta Stjepana MESIĆA Francuskoj 19. lipnja 2003. godine, sastao sam se s prijateljima i bivšim „kolegama“ u jednom restoranu u Parizu. Upravo su došli u posjed kopija „Brijunskih transkripta“ te su sukladno vlastitim saznanjma zaključili da isti po svemu sudeći nisu autentični. Zamolili su me da provjerim određene elemente u Hrvatskoj. Nakon mjesec dana provjera zajednički smo ustvrdili da je dokument u više djelova prepravljan te da se radi o falsifikatu !

Nepobitno je da je Stjepan MESIĆ donio te falsificirane dokumente u Francusku te da je znao da su falsificirani ! Iste je dokumente povjerio Međunarodnom kaznenom sudu za ratne zločine u Haagu !

Da li je Carla Del PONTE uvjerena u autentičnost Brijunskih transkripta ili je ohrabrena šutnjom Hrvatske i službene Francuske na bazi tih falsificiranih dokumenata podigla optužnicu protiv hrvatskih generala, a posredno protiv hrvatske države ?

Da li u Hrvatskoj postoji još ijedna parlamentarna politička stranka koja će u ime naroda koga zastupa tražiti povjerenje Vlade i Predsjednika ?

Zaslužujemo li mi naše branitelje i suverenu Republiku Hrvatsku ?




U Parizu 01. travnja 2007. godine

Marin TOMULIĆ



Post je objavljen 03.04.2007. u 00:30 sati.