Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

EKV REVISITED

"Novi" album grupe "Ekatarina Velika", sa remasterizovanim hitovima kultnog benda, predstavljen u subotu Velikoj dvorani SKC-a, gde je grupa i održala svoj prvi koncert.

Free Image Hosting at www.TurboImageHost.com

Na albumu se nalazi deset pesama (plus jedan bonus instrumental) na kojima je remasterizovan originalni glas frontmena "Ekatarine Velike" Milana Mladenovića, dok su instrumentalni delovi ponovo odsvirani.

- Na ovom albumu radio sam pune dve godine, i u studiju sam proveo oko 4.000 sati. Stalno sam ispred sebe na monitoru imao slike Milana i Megi, i pitao se da li bi oni bili zadovoljni ovim što sam uradio, rekao je bubnjar "EKV-a" Ivan Fece Firči.

O ovom projektu smo Megi i ja pričali u zimu 2002. uz kafu u Domu omladine i proveli nekoliko sati u maštanjima kako bi želeli da naše pesme modernije zvuče, prilagođene sadašnjem vremenu.

Zapravo, hteo sam da pokažem današnjim klincima muzičko "ludilo", šta je bilo to što je nas uzbuđivalo pre 20 godina - dodao je Firči, koji je zaslužan za nastanak "novog" albuma "EKV-a".

Sve melodije odsvirane se u novim i osetno dužim aranžmanima, s obzirom na to da je Firči uvek imao osećaj da originalne pesme "EKV-a" nisu dovoljno dugo trajale...

Post je objavljen 02.04.2007. u 22:30 sati.