Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lajavakuja

Marketing

DJECO, IVICA SE ZOVEM

Danas nisam kuhala, naručila sam pičku od sira i jednu ljutu od bratića. Al tek navečer kad sam se vratila. Tribalo je, oprostite...ostalo mi...dakle, trebalo je čekati, jer bratić mi imade piceriju pokraj bolnice u kojoj svako malo otežu papke i oni koji namjeriše i oni koje namjeriše. Pa im posljednje želje, ako ih uspiju oblijepit slovima i ispljunut iz suha nasmrtnog ždrijela glase: pica, pica. Ter smo svi čekovali, iako preko teške rodbinske veze, ciglih 40 minuta. Ostali dio dana klinci jedaše jajca. Ugrijavanje pred uskrsovanje.
Zapičila sam do Šibenika i natrag. Krenula u šest dok su klinci još spavali, u devet već pila kavu na rivici. Dođe to tako domaćicama. Mašina piči i ogrebana. Ogrebana ko razjarena, ne moš ti taj gas kontrolirat. Do Šibenika ne vidjela plavce niđe, ni u grmlju, ni u smilju i bosilju. Vidjela sedam i pol ovaca. Ova na pola bila nešto sramežljiva i krila se iza rijetke makije. Stala na pol puta na nuždenje i sjetila se Bulića i njegovih kontrol šekret proba. Valjalo bi to jope uvesti, al možda Kosorica imade vremena za to. Daklem, prvo kavica, pa šetnjica...Onda nešto malo gric gric, gledam sveudilj ljudi se "povampiriše" od posla. Sunčovaju se i pijuckovaju, još malo će im doć ostatak Zagreba, pa ću i ja na svoju špicu polupraznu zagrebačku. Tu i tamo koji stariji par Švaba u potrazi za ćevapima i more. Ajme kako je lijepo vidjeti more...Nakon što sam oprala keš krenuh natrag u metropolu. I kaj...Na putu, negdje ispred Roka svetog zasađenog na dva sunčeva traka ugledah oblak. Na njemu dva rozobijela lika. Ivić Pašalić i Zagorec...isti smijeh, iste oči...Koočččči iiibbbbrrrr. Jebote, što je autoput zajebana stvar. Drugi put na put, al tu drvenu nogu treba bolje zašarafit.
Eto ga ja, svako tako prije nego benza poskupi. Treba ovaj jeftin potrošit. NIKAD NE MIJEŠAJ SKUPO I JEFTINO.
A sad iden, pardon, idem gledat ovu Mikleuševićku. Kad nisu ni Srbi ni Mađari razjebali vaterpoliste, garant će ona. Nema toga šta ona neće razjahat.*

* vidi joj noge


Post je objavljen 02.04.2007. u 22:13 sati.