Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lovostaj

Marketing

PRVI APRIL



Stara je, čim je ušla u sobu odmah svečano izjavila " Sine, ti si usvojen. Znam, iznenada je, ali mislim da moraš znati. Sad si već veliki dečko i već sam hodaš, brat bratu, skoro trideset godina. I već dugo nemaš sve svoje zube." Nakon toga je sjela za stol i svojski prionula na klipiče.
Ja sam se nasmijao, onako s visoka ( uostalom, stajao sam na ljestvama i mijenjao žarulje) i rekao " Nađi si nekog drugog naivca ! Misliš da sam zaboravio da je danas prvi april i da mi na taj dan donosiš samo dobre vijesti. Zadnji put je bilo da mi je pravi otac Bill Gates i ja sam odmah otrčao kupiti legalnu verziju Windowsa. Da čovjek slučajno ne bi svratio i našao vlastitog sina kako radi na ilegalnoj verziji njegovog softvera ! Odmah bi me se odrekao,a da me još nije ni priznao !! I onda ja ko lud instaliram te Windowse, kompjuter tvrdi da nemam drajvere, Windowsi tvrde da nemam procesor, ja tvrdim da imam živčani slom, susjeda tvrdi da sam ja otac njezinog djeteta, a ti šeretski ušetaš u moju sobu i zadereš se Prviii apriiiil!!!"
" No, no" rekla je Stara punim ustima lansirajući komadiće klipiča po čitavoj sobi.
" Ali stvarno mi se učinilo da bi ti on mogao biti otac. U to vrijeme sam radila u tvornici dimnjaka i posjetio nas je neki amerikanac koji je proizvodio dim. Činilo mi se da se zove Bill Gates. A onda je ispalo da se ipak zove Mile Gatara i da uopće nije amerikanac nego je iz Splita. No, bio je zgodan, a ja sam bila mlada. I sve je bilo puno dima i ...."
Zacrnilo mi se pred očima. Mislio sam da je od bijesa, ali ustvari sam sam pao s ljestvi na glavu. Dobro je, da sam prošao ispod to bi mi donijelo sedam godina nesreće. Ovako sam prošao samo sa slomljenom rukom i natučenim rebrima. Nakon što su me bolničari istovarili doma u krevet za sitnicu od 100 eura ( inače nose samo do ulaznih vrata ) stara je rekla "Znači ti meni ne vjeruješ ?? Vlastitoj majci ne vjeruješ?? Kamo ovaj svijet ide ??"
Tu sam se zadovoljno nasmijao jer sama se je dovela u mat poziciju. I inače nije baš neki vozač.
" Čekaj malo", rekao sam, "kako ne vjerujem vlastitoj majci ako sam usvojen ?? Ako sam ja usvojen, ti mi nisi majka, i onda ja ustvari ne vjerujem nekome drugome, nije li tako ?? Tko si ustvari ti ??"
Stara je uzela još jedan klipič sa stola i spremila ga u džep. " Za poslije" rekla je odgovarajući na moj upitni pogled. Teško je uzdahnula i napokon priznala: " Ustvari, nisi ti usvojen, nego tvoja sestra. Ona je vanbračna kći engleske kraljice Elizabete II!"
Zanijemio sam od iznenađenja. Čim sam mogao nešto reći rekao sam " A zato tako dobro govori engleski. I zato ju ti stalno zoveš moja princeza."
" Pa da", rekla je stara. "Ostavit ću te malo samoga da ti malo razmisliš o tome". Uzela je još tuce klipiča i otišla.
Ja sam cijelo popodne razbijao glavu da li mi je Camilla sad ujna ili stric i usput stenjao od bolova isključivo na engleskom.
Kasnije navečer došla je sestra. Ja sam pokušao izvesti naklon iz ležećeg položaja, ali sam uspio samo malo podići glavu. Ali sam je zato pozdravio sa " Dobro veče,princezo."
Sestra me je upitno pogledala i pitala " O čemu ti pričaš ?? Kakva princeza ??"
" Nemoj mi ništa glumiti" rekao sam. " Stara mi je sve rekla. Kako si ti kćer engleske kraljice i to. Sad sve znam."
Sestra se počela hihotati da bi nakon minute hihotanje prešlo u grohotanje pa u salve smijeha.
" Što je toliko smiješno" upitao sam je.
" A meni cijeli dan priča da je ona ustvari engleska kraljica i da su je engleske tajne službe spasile od atentata i privremeno smjestile u Hrvatsku. U Engleskoj je ostala njezina dvojnica. Pokazala mi je i krunu . I žezlo. I rekla mi je da ja nažalost nisam princeza nego sam ustvari usvojena kći nekog hrvatskog seljaka i da zato tako dobro govorim hrvatski ."

Tu smo obadvoje počeli hrzati od smijeha. Stara nas je obadvoje uspjela zeznuti. Pretpostavljam da je prestala piti one svoje lijekove i da je prešla na alkohol i rakiju.
Nakon što nas je prošlo, pozvali smo policiju i prijavili opasnog ubojicu u cvjetičastoj haljini koji se trenutno nalazi u parku. Klipičima proglašava klince vitezovima.

Neš ti prvog aprila bez hapšenja engleske kraljice.

Post je objavljen 02.04.2007. u 17:20 sati.