Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/negativni

Marketing

Evil Dead Trap (1988)

(r: Toshiharu Ikeda; originalni naslov: Shiryo no wana)

jebačina

Još jedan razvikan japanski horror koji me malo razočarao.
Evil Dead Trap nije loš film, ali jebiga očekivao sam MNOGO više i malo drugačiji film. Prvo što me zasmetalo je soundtrack, da ne kažem glazbena podloga filma, koja je u biti jedna te ista tema koja se nadograđuje tijekom filma, što bi bilo ok, samo da ne zvuči kao početak "Around the World" od ATBja odsviran na jeftinom sintisajzeru i onom dječijim instrumentu kojem ne znam imena ali izgleda ovako: metalne pločice razne dužine učvršćene na dasku a po njima se udara s dva štapića! Ako ste čuli pjesmu, a vjerovatno jeste, priznat ćete da je to možda malo prevesela tema za kadar rezanja obješene žene i kopanja očiju istoj. Ili za scenu proganjanja od strane manijakalnog ubojice. To mi je poprilično uništilo atmosferu filma - kao i smiješna odjeća koju nose likovi (izgledaju kao da su iz Boljeg Života, jebote!:-). Što je prava šteta jer film je dobro snimljen i da nije ovih "ometala" imao bi dobru atmosferu.

Nego o čemu se tu radi?
Poznata voditeljica dobiva kazetu na kojoj se prikazuje mučenje i ubijanje nepoznate žene (već spomenuto rezanje i kopanje oka) a na kraju kada je zumirana scena lica žene u agoniji nepoznati autor, vjerovatno ubojica je ubacio njezinu sliku (te voditeljice koja gleda kazetu, jeli). A ona onda odluči da SAMA sa par svojih prijatelja novinara ode na mjesto gdje je mučena i ubijena ta žena! Eto, šta bi novinari učinili za ekskluzivu!:-) A mjesto zločina nije teško naći jer je na kazeti prije samog mučenja prikazan (detaljno) put prema toj napuštenoj građevini. I tako šačica novinara ode tamo naoružana samo kamerama i fotoaparatima...

silovanje
Nema baš scena za kul screenshotove - pa evo barem jednog davljenja

Film baš i nema zanimljivu priču ali zato to nadoknađuje sa par odličnih krvavih scena i jednom zabavnom scenom silovanja;-) Tako da ćete između ostaloga vidjeti: probadanje žene (stvarno velikim) kolčevima, davljenje žene pupčanom vrpcom, davljenje žene oštrom metalnom žicom, porađanje poprilično velike bebe (koja zna i pričati!:-) bez epiduralne i još mnogo toga lijepoga;-)

Zaključak
Film je na kraju ispao poprilično zabavan, samo što je mogao biti još i bolji da su napravili "pravi" soundtrack i malo doradili priču. Ipak svidjet će se ljubiteljima gore>/em> filmova jer stvarno ima šta za ponuditi, samo opet - nemojte očekivati previše!:-)


Ocjena: 7,5/10






Post je objavljen 10.04.2007. u 23:10 sati.