Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slogauskoplje

Marketing

Fišić najviše pretrčao?

Naslov ovog posta trebao bi biti u duhu današnjeg datuma ali današanja dešavanja na utakmici „Kamešnica“ – „Sloga“ su daleko od dana za šale i današnjeg lijepog vremena. Naime, Zdravko Fišić je, nakon dugogodišnjeg igranja , ove sezone prestao sa aktivnim nastupima i pomaže treneru Joziću u stvaranju ove mlade momčadi. Nažalost, ti mladi nogometaši danas su dobili toliko batina da Fišić nije imao vremena da sjedne na klupu žureći od jednog do drugog sloginog nogometaša, pružajući im pomoć.Za takvo ponašanje domaći, predvođeni dugogodišnjim, mislili smo do danas, sloginim sportskim prijateljem Zlatkom Čondićem, nisu imali baš nikakvog povoda. Prošle jeseni Sloga ih je sportski ugostila, trenutni položaj na ljestvici obiju momčadi treba je garantirati mirnu uktakmicu. Nažalost, momčad Kamešnice je od početka igrala oštro. Daleko stariji i iskusniji nogometaši valjda su već na startu željeli preplašiti slogine mlade nogometaše (danas je najstariji slogin nogometaš Jurica Grubeša, rođen 1982. godine.) Pritisak iz publike sa nekakvim nerazumljivim krikovima na, kako domaćini rekoše, „zvaničnom“ razglasu valjda je dodatno trebao preplašiti gostujuće nogometaše.



U sve to odmah su se uklopili i suci Ljubo Miličević, Josip Kožul i Antoni Bandić koji su znali što treba odraditi jer će ih „pokrivati“ , gle čuda!, domaći delegat Ante Velić. Sloga je na terenu izgledala kao prava momčad i čini nam se da su domaći nogometaši mogli igrati i tri dana da ne bi ozbiljnije ugrozili gol golmana Marinčića. Domaći su bili potpuno nemoćni, a suci Slogi jednostavno nisu dozvoljavali da se približe golu domaćina. Kada bi se činilo da Sloga može ugroziti gol domaći nogometaši, sigurni u naklonost suca Miličevića, su vrlo oštirmi startovima zaustavljali Ravnjaka, Bartulovića, Grubešu, Škoru. Jedan dobar ulazak Ravnjaka u šesnaesterac i prekrašaj „za zatvor“ suci jednostavno nisu vidjeli, ali su zato stalno vidjeli slogine nogometaše u zaleđu iako to nitko drugi nije uočio. Jedan dobar prodor Škore domaći nogometaš Niko Pavić zaustavlja prekrašajem s leđa i kada svi očekuju da sudac svira bar prekršaj ( crveni karton je bio očigledan primjer starta zadnjeg nogometaša na protivničkog napadača) sudac prijeti Škori da će zbog simuliranja dobiti žuti karton. Pisac ovog post bio je na „tribinama“ sa nekoliko domaćih navijača koji su, vjerojatno od stida, nakon ovog starta napustili stadion prije kraja utakmice govoreći da je ovo sramota.



Trener Jozić je, vidjevši nemoć domaćih, od svojih mladih nogometaša zahtjevao ofenzivniju igru i što se bližio kraj utakmice Sloga je ozbiljnije prijetila domaćim. No, tada na scenu stupaju suci. U 80 minuti vidjevši da se bliži kraj susreta, a rezultat je 0 : 0 sudac Miličević, nakon što je lopta nakon dugo vremena bila u šesnaestercu Sloge, svira jedanaesterac. Zbog čega?. Navodno je netko od sloginih nogometaša igrao rukom. Tko? To nitko na stadionu sem suca Miličevića i njegovog mentora delegata Velića nije vidio. I kako to već biva slogini nogometaši protestiraju i trče prema klupi i treneru Joziću naivno pokušavaju uvjeriti suca da o jedanaestercu nima niti govora. U tu gužvu se uključuju i domaći nogometaši prijetnjama gostima, a sudac odmah svira kraj susreta. Valjda misli da je to najbolje rješenje, jer sigurno nije ni sam vjerovao da domaći i iz izmišljenoj jedanaesterca mogu postići pogodak. Nakon što su se momčadi povukle s terena objektivni gledatelji su mislili da je trener Jozić povukao momčad s terena nezadovoljan suđenjem jer nisu vjerovali da je sudac imao ikakav razlog za prekid susreta.



Dalji slijed događaja će biti zanimljiv mada već možemo pretpostaviti ishod. Suci će od delegata dobiti dobre ocjene, savez će kazniti nekog od nogometaša Sloge ( mada će im to biti teško, jer nitko nije udario suca, nitko nije dobio crveni karton) ali najlakše je kazniti nekog od mlađih nogometaša, svakako se nitko ne može žaliti jer je Savez zaštitio “svoje pulene“ rekavši da svaki klub koji se ima namjeru žaliti mora uplatiti novčani iznos od čak 800 KM.
Inače vrli delegat Anto Velić je na testiranju delegata pred početak ove sezone bio sjajan na testovima – od 20 postavljenih pitanja odgovorio je na 14, ali na čak 10!!! pitanja dao je negativan odgovor. Zbog poznavanja nogometnih pravila bio je suspendiran i sada je iznenada naučio sve i pokazao je to svoje znanje na današnjoj utakmici . Svaka čast ovakvim potezima čelnika nogometnog saveza.



Post je objavljen 01.04.2007. u 22:43 sati.