Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blackpirate

Marketing

Otvorena klinika za liječenje ovisnosti o internetu

Chen Cheng, kojemu nekontrolirano drhte koljena, jedan je od 2,5 milijuna Kineza oboljelih od ovisnosti o internetu što je njegove roditelje navelo da ga smjeste u specijaliziranu kliniku za odvikavanje u Pekingu.
---
Chen Cheng (17), je mogao provesti do tri dana bez jela i spavanja igrajući neprestance igrice te pojašnjava da u to vrijeme "nije nalazio nikakva zadovoljstva u stvarnome životu", ali se u virtualnom identificirao sa Supermanom.

Centar za odvikavanje otvorio se 2004. i bio je prvi takve vrste u Kini i u njemu se, sa 70-postotnim uspjehom, dosad liječilo 1.500 pacijenata od 14 do 36 godina.

Većina ovisnika dolazi iz imućnijih obitelji jer troškovi liječenja stoje i do 1.300 dolara mjesečno, što je gotovo godinu dana plaće većine Kineza.

U Kini danas djeluje oko trideset klinika za liječenje ovisnosti o internetu te je vlada, prenose kineski mediji, zabranila otvaranje novih cybercafea 2007. godine kako bi se borila protiv tog fenomena.

Službena agencija Nova Kina tvrdi da je 33,5 posto mladenačke delinkvencije u Pekingu povezano s pretjeranim igranjem agresivnih računalnih igrica.


jel treba to i vama?

Post je objavljen 01.04.2007. u 16:59 sati.