Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dogiesaremylife

Marketing

IRSKI SETER

Nikoleta je luda za irskim seterima pa me zamolila da nešto napišem o njima, pa evo!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

ZEMLJA:
Irska
VELIČINA:
65 cm
TEŽINA:
12 kg
OPIS:
Dlaka je gusta i poduža. Smije se što manje kovrčati ili biti valovita. Boja je mahagonijsko smeđa ili kestenjasto- smeđa bez ijedne crne dlake. Male bijele oznake na prsima, zvijezda na čelu ili na glavi su nepoželjne. Postoji i crveno- bijeli irski seter koji je isključivo bijel s crvenim mrljama.
NJEGA:
Irske setere je potrebno povremeno trimati, pri čemu stare odumrle dlake treba odstraniti. Ako ga želite voditi na izložbe onda plastu trebate posvetiti malo više pažnje. Kučnim psima, osim trimanja, dovoljno je povremeno očistiti uši od suvišnih dlaka kako biste izbjegli infekcije.
KARAKTER:
Irski seteri su živahni, umiljati, krotki, privrženi, zaigrani, veseli i tvrdoglavi. Malo laju. U pravilu su umiljati prema svima - čak i nepoželjne goste pozdravljaju s entuzijazmom. S djecom su strpljivi i umiljati, suživot s drugim psima i kućnim životinjama je također harmoničan.
VJEŽBANJE:
Potrebno im je puno istrčavanja, zato ih treba voditi u duge šetnje. Za potpuno odraslog psa je i trčanje pored bicikla dobra tjelesna aktivnost. Budite međutim uvijek oprezni. Neki primjerci ove pasmine radije vole slijediti svoj nos nego vaše naredbe, pogotovo ako su otkrili zanimljiv trag. Potrebno je odmalena ih naučiti da reagiraju na poziv.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us






Post je objavljen 01.04.2007. u 16:33 sati.