Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/andromeda7prava

Marketing

Uspješni i neuspješni

Najjači su mi likovi koji krenu sa spikom: mene nitko neće, ili još bolje: mene nitko ne voli....nja, nja... Šta misle da će na sažaljenje dignuti koju trebu, pa će ona nakon dvije razmijenjene rečenice izvaliti: ženi me! Dobro, ima i takvih cura i žena, ali stvarrno na njih ne želim trošiti riječi. Mislim, zaozbiljno. Šta je takvim likovima u glavi????

Očito - ništa. Da nešto imaju u glavi, znali bi da pametne žene ne padaju na kuknjavu i tipove koji samo plaču i dramatiziraju. Valjda su tako još u vrtiću privlačili pažnju na sebe. Samo sada kad smo veliki i «odrasli», mislim da tako mogu samo privući bijes, a ne pažnju neke pametne ženske. A šta je najsmješnije, oni neće one cure koje padaju na tu spiku. Uporno hoće one pametnije. Valjda da im se prikače kao krpelji, pa dok gura.

Ajme, imala sam jednog takvog krpelja. Mislim oko deset godina da je to trajalo. Predugo, znam. Naučila sam. Ali tada sam još bila jaaaaaako mlada i zelena. Nisam ni sada ništa bolja, samo sam starija. Ali fala tom prvom krpelju, bar sam naučila raspoznati ostale po uzorku.
A uzorak je uvijek isti. Igraju na one «majčinske» osjećaje. Kao da to svaka žena ima. Svašta. Pa nije to po defoltu urezano, pa će onda pasti na tu priglupu spiku i odmah ga krenuti tješiti. Ok, znam ja tu i tamo tješiti neke likove, ali samo ako skužim da imaju zbilja problema, ono – istinskih, pa im treba savjet, podrška. Ali ni za to nemam dugo živaca. Pa jebote, ko mene tješi kad mi je teško? Uostalom, ja se ne žalim. I ne volim tješenja. Jel mi imaš što pametnog za reći? Neki konkretan savjet? Nemaš? Onda – do viđenja. Ako tko pita, rečem kako je i opet dobro. Koji sad vrag tu imam neke likove opterećivati svojim privatnim problemima, kad ionako nitko ne može moj problem riješiti, nego samo ja sama. To vrijedi za sve. Samo si sam možeš pomoći. Onda će ti kasnije i drugi pomoći. Kad vide da imaš volje sam.

Zato imam savjet ( ako ga hoće) za one patetičare šta kukaju kako ih nitko neće. Ovako. Prvo si posložite kockice u glavi sami sa sobom. Onda porazgovarajte doma sa najbližima ( žena, djeca, mama, tata, baba, dida...s kim vam najdraže), pa ih pitajte kakva ste osoba. Onako, iskreno što misle o vama. I vidjet ćete da vas barem jedan od njih hoće takve kakvi jeste. I nemojte mi više kukati na sav glas da vas nitko neće. Svaka rupa nađe svoju zakrpu. Samo se treba malo potruditi u životu. Netko jače, netko slabije. Bitan je trud, a sve ostalo dođe samo po sebi.

Pa ne možete svi biti neodoljivi u dvije rečenice. Ne ide to tako lako. Da ide, svijet bi bio prepun zadovoljnih i sretnih ljudi, i onda ne bismo imali što ovdje raspravljati, jel tako?

Dečki. Dajte malo samopouzdanja. Mislim, stvrano... Cure, dobro ajde žene vole samouvjerene i uspješne muškarce, a ne mamine maze i plačiguze ( da ne rečem nešt još gore, sačuvaj me Bože).

Eto toliko od mene o tome. Valjda me neće sad plačiguzci razapeti na križ.
smokin

Post je objavljen 01.04.2007. u 11:56 sati.