Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rockyzone

Marketing

Mravi, najbolji Stalloneov film :)

U mravljoj koloniji koja ima milijune članova Z 4195 samo je običan radnik, iako želi biti mnogo više. Osjećajući se apsolutno nevažnim u sustavu koji uvelike počiva na uobičajenom konformizmu, Z slučajno upoznaje princezu Balu, koja ima slične probleme, ali na potpuno drugom kraju društvene ljestvice.
Kako bi je ponovno vidio, Z zamijeni mjesto sa svojim prijateljem, vojnikom Weaverom, te pukom slučajnošću postaje junak kolonije. Takav se razvoj situacije nimalo ne sviđa generalu Mandibleu, Balinu zaručniku, koji želi mravlje društvo podijeliti na superiornu snažnu rasu i radnike koje će uskoro eliminirati. Z i Bala, nesvjesni opasnosti, pokušavaju napustiti svoju koloniju...

U posljednjih desetak godina žanr animiranog filma doživio je nekoliko velikih promjena, od kojih su najvažnije one u tretiranju animacijskih tehnika te orijentacija i prema odrasloj publici. 'Mravi' redatelja Erica Darnella i Tima Johnsona jedan su od takvih filmova, koji svoje ozbiljne teme nepravednoga klasnog društva, ljubavi koja je jača od svih propisa te potrebe za ravnopravnošću ne propituje kroz igrani dramski oblik, nego na njima temelji animirani film u kojem će zbog vrhunske animacije, nepreglednog broja urnebesnih šala i klasične priče o dobru i zlu uživati i najmlađi.
U originalnoj verziji glasove protagonistima ovoga sjajnog filma dao je cijeli niz najvećih holivudskih zvijezda, među kojima prednjače Woody Allen, čiji je fizički izgled očito inspirirao autore za lik Z-a, i Sharon Stone te poznata imena Sylvester Stallone, Gene Hackman, Christopher Walken, Anne Bancroft ili Jennifer Lopez.



Antz
Uploaded by MovieTrailerJunkie


Post je objavljen 31.03.2007. u 23:14 sati.