Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/watchtower

Marketing

U ZENICI PRONAĐEN RADIOAKTIVNI OTPAD U VAGONIMA

U dva vagona sa starim željezom, koja su za potrebe zeničkog Mittal Steela pristigla iz Mađarske, otkriveno je prisustvo radioaktivnih materijala. Isporuku starog željeza, u kojem je pri prijamu u Mittal Steelu primijećena radioaktivnost, obavila je mađarska tvrtka Ecore.

Prigodom kontrole kod prijama pošiljke, koja je stigla preko Hrvatske, otkriveno je prisustvo sumnjive tvari u vagonima. Nakon ponovnog kontrolnog pregleda vagoni su izolirani i stavljeni na sigurno i obaviješten je Centar za zaštitu od radioaktivnosti u Sarajevu. U Mittalu sada čekaju da stručnjaci toga Centra utvrde o čemu se radi. Kako su potvrdili iz Mittala, danas bi ekipa Centra trebala doći u Zenicu i utvrditi o kakvoj se vrsti radioaktivnosti radi i otkriti eventualnu razinu ugroženosti radne sredine.

Zasad je neizvjesno pod kojim su okolnostima vagoni pristigli preko dvije granične službe i na istovar u Zenicu. To je već treći slučaj u ovoj godini dolaska vagona sa starim željezom u kojima je primijećena radioaktivnost u radnoj zoni Mittala.


Radioaktivni otpad u vagonima (Večernji list)

Post je objavljen 30.03.2007. u 20:09 sati.