Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/watchtower

Marketing

ODLAGALIŠTE NUKLEARNOG OTPADA U DVORU?

Vijećnici općine Dvor, na burnoj sjednici koja je bila na rubu incidenta, prihvatili su prostorni plan svoje općine. Sporno u tom dokumentu jest to što predviđa odlaglište srednje i niskoradioaktivnog otpada na Trgovskoj gori nedaleko od Dvora, a čemu se godinama opiru Dvorani i stanovnici Sisačko-moslavačke županije, ali i stanovnici susjedne BiH. Dio vijećnika bio je protiv, dio je napustio vijećnicu, ali plan je donesen. Nije prihvaćeno ni upozorenje kako je Trgovska gora trusno područje i u slučaju kakvih većih potresa moglo bi doći do prodora otpada u vodotoke kojima je bogat taj dio Banovine.

Na sjednici Vijeća, na kojoj su članovi Poglavarstva objašnjavali zašto treba prihvatiti prostorni plana bez obzira na odlagalište, rečeno je da je općina Dvor jedna od 40 općina koje nemaju takav dokument, što može biti razlog i raspuštanja vlasti.

Bez tog dokumenta ne možemo razvijati općinu, graditi dalekovod, odrediti i razvijati poduzetničke zone i bilo što drugo raditi rekao je Franjo Jurić, jedan od dvojice zamjenika načelnika općine Milana Oblakovića, koji je bio na putu.


::IZ MEDIJA::
Nuklearnom otpadu otvoren ulaz u Dvor (Večernji list)
Kod Dvora skladište nuklearnog otpada (Jutarnji list)

Post je objavljen 30.03.2007. u 20:05 sati.