Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Politička korektnost i hrvatsko licemjerje


Osula se paljba po Danku Bljajiću jer je s razlogom rekao Anji Šovagović Despot i Jurju Njavri: Zar ćete glasati za Sutlića. On je Srbin.

Bljajić je optužen za govor mržnje, u blažim slučajevima za političku nekorektnost. Zanemaruje se da je riječ o ironičnoj primjedbi upućenoj pravim osobama.

Anja Šovagović-Despot je često angažirana na priredbama koje se bave zaštitom svetosti Domovinskog rata i nijednom do sada nije pokazala javni pijetet prema nevinim žrtvama srpske nacionalnosti stradalim u Gospiću 1991. ili nakon "Oluje".

Juraj Njavro je primjer zloupotrebe žrtve u političke svrhe. On je nedavno javno napao HTV-ovo prikazivanje dokumentarnog filma Lora jer da film izjednačava žrtve Vukovara s žrtvama na strani agresora. Te je žrtve izjednačio onaj tko je omogućio, organizirao, zapovjedio i prikrivao zločine u Lori. HTV je te zločine samo prikrivala do istupa Maria Barišića u Latinici 2001.

Nedjeljko Pintarić, predstavnik KC u Vijeću HRT-a nedavno je zatražio da se filmove iz Srbije prevodi na hrvatski, odnosno titluje. I on je glasao za Vanju Sutlića vjerojatno ponesen iznenadnim napadom nacionalne i vjerske snošljivosti.

Zamislite samo koliko je pokojni Milan Levar bio politički nekorektan kada je prozivajući gospičkog šefa SIS-a, Mikija Karića za ratne zločine, rekao da je riječ o Srbinu čiji su roditelji iz Knina, a da je on promijenio u ratu vjeru i naciju.

Bljajićeva se pogreška sastoji u tome da je krivo pretpostavio da je Sutlić Srbin jer su mu roditelji Srbi. Ali tako su i u jednom uglednom lijevo-liberalnom listu izražavali čuđenje činjenicom da roditelji Mladena Schwartza nisu Hrvati (majka Židovka, tajnica kabineta partizanskog generala Koče Popovića, a otac Jovan), a da se Shwartz smatra velikim Hrvatom.

Jedina koja se tamo s pravom mogla osjetiti pogođenom Bljajićevom primjedbom je Darinka Janjanin, predstavnica srpske nacionalne manjine u Vijeću. No, ona je očito ispravno razumjela da Bljajić nema ništa protiv Srba već da puca u državotvorno i ino hrvatsko licemjerje.

Vanja Sutlić je dakle kandidat HDZ-a, SDP-a, Katoličke crkve i predsjednika Stjepana Mesića i on će u skladu s ukazanim povjerenjem, isto i opravdati.


Post je objavljen 31.03.2007. u 18:03 sati.