Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kenguur

Marketing

ALKOHOL I MLADI

Reci ce neki opet ja o alkoholu, ali jedan nemio dogadjaj koji se ovih dana desio u Berlinu, potaknuo me je da o ovome malo napisem.
Prije nekoliko dana sve njemacke TV stanice objavile su vijest da je umro decko od 16 godina sa nevjerovatnom kolicinom alkohola u krvi od cak 4,2 % sto je sokantno. Prema svjedocenjima decko je popio oko 50 casica tequila.
Sa 1,5 % racuna se vec jako pijanom osobom, a od 2,5 % je vec za neke osobe smrtno opasno.
Koliko sam primjetio dolazeci cesto u Hrvatsku, a da ne govorim o Njemackoj, sve vise mladih ne videci neku perspektivu u buducnosti nalaze zabavu u alkoholu a stariji to koriste.
U Berlinu je recimo otvoren FLAT-RATE bar gdje za ulaznicu od 10€ mozete piti sta i koliko zelite.
Vlasnik lokala svakako je rekao BINGO kad mu je lokal svaki dan pun, a naj vise gosti su mladi od 16 - 20 godina koji rado poziraju pijani i pred TV kamerama.
U tom lokalu od posljedica prekomjerne konzumacije alkohola umro je i spomenuti decko od 16 godina.
Sta mlade u tim godinama tjera da toliko piju. ?
Ne kazem da i ja nisam popio dok sam bio mlad ali moj cilj nikada nije bio biti pijan, a poznavali smo i stid i sramotu od starijih.
Zao mi je tih mladih ljudi koji su zabavu pronasli u tome a ne u ljubavi, sexu, sportu i toliko ljepih stvari u zivotu o kojima jos i ne znaju.
Kakvi su njihovi roditelji ??
Znamo li i mi roditelji sta rade nasa djeca dok mi ne vidimo ??
Sta rade ustanove koje su zaduzene za mlade ??
Cini mi se da se i u ovoj jebenoj prosirenoj Europi sve pretvorilo u taj jebeni € i da vise nikome nije stalo ni do koga.
Sta se danas nudi mladima ovdje u mjestu u kojem ja zivim (blizina Münchena) opet su samo SCHAUM PARTY (party u pjeni) rok na livadi, fest vatrogasaca, fest mjesta, pa onda Oktoberfest i sta god da pogledas sve je samo pice i alkohol.
Razmisljam o proslim vremenima i mogu me neki i osuditi, ali u vrijeme kad smo mi bili mladi imali smo Stafetu, 1.Majski izlet gdje su u mom Vukovaru mirisali na janjetinu i prasetinu Djergaj i Adica nasa obliznja izletista, a osjetilo se do Vinkovaca i Osijeka :)
Imali smo Radne akcije na koje bas svako i nije mogao otici. Interesuje me dali bi mladi danas otisli besplatno raditi za drzavu kao nekada. ?
Onaj sistem ma koliko bio los politicki, u nekim podrucjima kao : humanitarno, socijalno, drustveno-korisno bio je za svaku pohvalu. Nase generacije su izrasle vecinom u dobre ljude i zene koji se bore za svoje obitelji.
Mi smo se vecinom micali i izbjegavali problematicne osobe dok je ovima danas izgleda COOL biti u sto gorem drustvu. Ne kazem da nema izuzetaka i da su svi isti ali zabrinjavaju me ovi mladi u Njemackoj.
Volio bih da je kod nas u Hrvatskoj drugacije ali bojim se da nije.


P.S. Jos sam uvjek bolestan pa se ne javljam puno. Imao sam uzasnu gripu koja me sad malo popustila ali kasalj me iskida, a smrsavio sam nekoliko kg za ovih par dana. Citam vas iz prikrajka sve rolleyeszujo





Post je objavljen 31.03.2007. u 12:04 sati.